Tema Grænsekontrol

Grænsekontrol kan strække sig over sommeren

Med forlængelsen af grænsekontrollen bliver færgerute mellem Tyskland og Bornholm omfattet.

Forlængelse af den danske grænsekontrol betyder, at færgerute mellem Sassnitz og Rønne nu også bliver omfattet af kontrollen. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Torsdag blev den danske grænsekontrol endnu en gang forlænget, og der er endnu ingen udsigter til at den bortfalder.

- Det kommer an på flygtningesituationen, men der er endnu ikke noget, der tyder på, at flygtningepresset på Europa og dermed på den danske grænse aftager, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

Dermed bliver en ny grænseovergang omfattet kontrollen, når færgeruten mellem Sassnitz i Tyskland og Rønne på Bornholm starter den 19. marts.

Turistbranchen på Bornholm har tidligere udtrykt bekymring for, om den danske kontrol kan have en afskrækkende effekt på tyske turister, som står for 70 procent af sommerhusudlejningerne på Bornholm.

Inger Støjberg forstår bekymringen fra turistbranchen, men forsvarer den danske grænsekontrol.

- Det er en nødvendighed, som det er nu. Intet tyder på, at flygtningepresset vil tage af over sommeren, og vi risikerer en ophobning af flygtninge, så længe den svenske grænsekontrol fortsætter, siger Inger Støjberg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.