Grafik: Folkemødet skal kæmpe med både regn og blæst

Årets folkemøde på Bornholm åbner i eftermiddag. Store mængder flis og beton skal sikre p-pladser og telte.

(Foto: Grafik: Morten Fogde Christensen © DR Nyheder)

Når årets folkemøde på Bornholm åbner i eftermiddag, er det med udsigt til den dårligste vejrudsigt nogensinde i Folkemødets seks-årige historie.

Fredag er der lagt op til 40 millimeter regn og 15 meter i sekundet direkte ind på folkemødepladsen i Allinge. Lørdag er vejret lidt mildere med kun halvt så meget regn og en vind, der er drejet væk fra de mange telte og scener i Allinge.

Den dårlige vejrudsigt har givet travlhed i Allinge. Der er kørt store bjerge af træflis ud til de marker, der bliver omdannet til p-pladser under Folkemødet.

Der er rejst telte på sammenlagt 8.600 kvadratmeter græs og asfalt, og med så kraftig blæst skal de forankres godt og grundigt. Det skal ske med 160 tons betongrise.

I folkemødesekretariatet holder de vejret og krydser fingrene, men allerede nu er de klar til at bede organisationer, partier og andre, der har lejet telte, om at lukke teltene helt eller delvist.

- Og blæser det mere end 12 meter i sekundet, piller vi storskærmene ved hovedscenen ned. Men vi aflyser først arrangementer på hovedscenen, hvis det blæser mere end 20 meter i sekundet, siger kommunikationsmedarbejder Geira Bjørn Olsen.

  • Folkemødet 2016 åbner kl. 14 i dag og løber frem til søndag eftermiddag.

  • Der er næsten 3.000 debatter, arrangementer og events i programmet.

  • Der ventes op til 30.000 gæster dagligt.

  • 500 gæster skal bo i den nye Folkecamp i luksustelte og vogne med senge. 2.100 skal overnatte i telte i ungdomscampen.

Facebook
Twitter