Gymnasium dropper undervisning på grund af festival

Campus Bornholm indfører en idrætsdag og har droppet undervisningen under Wonderfestiwall.

Alex Vargas var første mand under det bornholmske flag sidste år under Wonderfestiwall på Bornholm. (Foto: Lis Eilsøe © (c) DR)

Gymnasieeleverne på Bornholm har gennem flere år haft fri om fredagen under musikfestivalen Wonderfestiwall, som løber fra torsdag middag til natten til søndag. Det er for at komme pjæk og forsømmelse til livs.

Selvom Campus Bornholm (STX) allerede har aflyst fredagsundervisningen, har man også indført en idrætsdag for at holde på eleverne op til den bornholmske festival.

- Det plejer at være noget, som eleverne synes er sjovt at være med til, så vi laver et fælles event, og vi fører først fravær til allersidst. Det slutter ved 14-tiden, og så kan de tage til Wonderfestiwall, siger Klaus Kristiansen, uddannelseschef ved Campus Bornholm.

Det er ikke kun Wonderfestiwall, der får skolerne til at ændre på undervisningen. Både Statsskolen i Horsens og Skanderborg Gymnasium har måtte rykke skoleårets start af hensyn til Skanderborg Festival. Det skriver blandt andet Århus Stiftstidende.

Festivalen afholdes ved Opalsøen, som ligger tæt på Hammershus ved Allinge på Bornholm. Pladsen åbner torsdag klokken 12. På plakaten er blandt andre The Minds of 99, Burhan G, Av Av Av, Magtens Korridorer, Trentemøller, Carpark North, Morten, Dúné, Phlake, Sort Sol og Suspekt.

Wonderfestiwall er en af de største kulturevents på Bornholm, og arrangørerne regner med, at mellem fem og sekstusinde vil deltage.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.