Haps Bornholm i små bidder på Rådhuspladsen

Bornholmske fødevareproducenter vil være at finde i hjertet af København hele lørdag.

Kok Mikkel Marschall har travlt på Rådhuspladsen i København i dag. I morgen skal der nemlig være klar til, at Bornholm kan rykke ind på Danmarks travleste torv. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Det er ikke nødvendigt at tage til Bornholm, hvis man skulle få lyst til bornholmsk lam, gris, pasta, øl eller is i morgen.

De bornholmske kokke og fødevareproducenter rykker nemlig ind i hjertet af København - ind på Rådhuspladsen - for at kilde de københavnske næser og smagsløg.

Mere end 50 stande vil give smagsprøver på Bornholm - og blandet med fødevarer vil være smagsprøver på den lokale musik, kunsthåndværk, turisme og jobmuligheder.

Kok med masser af publikum

Tovholder på projektet er kokken Mikkel Marschall, der har et ben på både Bornholm og i København.

- Folk kan både få en oplevelse, de kan få mad, de kan få et hus eller måske et job, siger Mikkel Marschall.

Normalt kommer Bornholm kun til Sjælland op til julemåneden, hvor Bornholmerfærgens Povl Anker lægger til i Køge Havn med både kunsthåndværkere og bornholmske madvarer ombord, men nu er der ambitioner om at nå videre ud.

- Det er det sted i Danmark, hvor flest mennesker går over, så vi kommer til at indpasse os, men det er rigtigt sjovt at skulle gøre, siger Mikkel Marschall.

Lokal opbakning

Han har meget store forventninger til det bornholmske marked, og interessen blandt københaverne har da også været meget stor på forhånd.

Men også bornholmerne er nysgerrige.

- Det er præcis som med et fodboldhold: Mange har valgt at tage en tur til København for at støtte arrangementet, siger Mikkel Marschall.

Thy/Mors: en positiv oplevelse

Og både bornholmerne og københavnerne kan roligt glæde sig, lyder meldingen fra Thys turistchef, Ole Riis.

Thy/Mors prøvede konceptet af sidste år, og det var en positiv oplevelse.

- Vi har efterfølgende både mærket et tættere samarbejde derhjemme, og så har vi også set en række turister, der selv fortæller, at det var arrangementet i København, som havde gjort dem nysgerrige, siger Ole Riis.

Og så har han oplevet, at der var en tydelig stolthed blandt de lokale, der tog turen til København for at vise et udplug af alt det gode, deres landsdel byder på.

- Vi ser på os selv og hinanden på en anden måde nu - og det knytter os samme og styrker herhjemme, siger Ole Riis.