Hestesporten springer ud af sparefolden

En nye hestelov trådte i kraft 1. januar, og det betyder højere præmiesummer og færre udgifter.

Hestesporten får årligt 76,2 millioner kroner de næste fem år plus en del af omsætningen fra diverse betting-siders danske hestespil. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Det bliver mere attraktivt at have travhest. En ny hestelov betyder nemlig højere præmiesummer og færre udgifter.

Den nye lov trådte i kraft den 1. januar, og målet med den er at rette op på årelange besparelser inden for hestesporten.

Hestesportens støtteordning
  • Loven sikrer 76,2 millioner kroner årligt de kommende fem år til hestevæddeløbssporten
  • Det beløb kombineres med en otte procents afgift af den omsætning, som betting-sider tjener på dansk hestevæddeløb.
  • Loven blev vedtaget af Folketinget den 7. december sidste år.
  • Loven trådte i kraft den 1. januar i år.

Loven betyder blandt andet, at hestesporten årligt får 76,2 millioner kroner de næste fem år plus en del af omsætningen fra diverse betting-siders danske hestespil.

Loven gør også, at Dansk Hestevæddeløb, som repræsenterer landets hestevæddeløbsbaner, nu kan poste flere penge i landets travbaner, siger Henrik Friis, direktør for Dansk Hestevæddeløb:

- Vi har fjernet nogle af omkostningerne for dem, der arbejder med de her heste og sat flere præmier i løbet, så vi forhåbentlig får flere til at investere i hestene, siger han.

Det betyder eksempelvis, at der tilføres en halv million kroner ekstra til præmiepuljen på Bornholms eneste travbane, Bornholms Brand Park. Desuden skal der ikke længere betales et løbsindskud, når hestene sætter deres hestesko på banen.

Og det glæder banens driftsleder Charlotte Berg.

- Nu kan vi begynde at planlægge lidt frem i tiden, og hesteejerne kan dermed også begynde at se en positiv økonomi i det at holde travhest, siger hun.

Hestesporten blev ramt af besparelser på i alt 90 millioner kroner tilbage i 2014, da blandt andre daværende kulturminister Marianne Jelved besluttede at omlægge fordelingen af tipsmidlerne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.