Hjælp forskerne med at kortlægge naturen

Billeder fra borgere i hele landet skal give forskerne overblik over den danske natur.

Rød fluesvamp er en af de arter, som forskerne bag projektet Biodiversitet Nu gerne vil have, at borgerne holder øje med.

Næste gang du går en tur i skoven, kan du være med til at dokumentere naturens udvikling.

Danmarks Naturfredningsforening og forskere fra universiteterne i Aarhus og Købehavn står bag et nyt projekt, som hedder Biodiversitet Nu.

Det skal kortlægge, hvor rigt et dyre- og planteliv der er i Danmark.

Forskerne har udvalgt nogle arter og levesteder, som på længere sigt kan vise, hvordan naturen har det - og i løbet af projektet skal der laves så mange registreringer som muligt af de udvalgte arter og levesteder.

Billeder med mobilen

Og det er så her, at vi almindelige mennesker fra hele landet - skal spille en rolle.

Alle kan være med til at registrere naturen - og det sker ved, at man bruger sin smartphone til at tage billeder af for eksempel rensdyrlav, kantareller eller citronsommerfugle.

Billederne skal via en app sendes til forskerne, som skal bruge dem til at danne sig et indtryk af, hvordan plante- og dyrelivet udvikler sig landet over.

Vil følge især ændringerne

Formand for Danmarks Naturfredningsforening på Bornholm Jørgen Butzbach glæder sig over projektet.

- Vi skal have et overblik over, hvor rig den danske natur er, fordi det ved vi faktisk ikke i dag, siger han.

Jørgen Butzbach understreger, at det spændende i projektet også bliver at følge, hvor meget den danske natur udvikler sig over tid - altså om der er arter, der bliver mere sjældne eller arter, der breder sig mere end forventet.

 

Facebook
Twitter