Hunden Samson var få meter fra at æde barberblade: ’Det er sygt i hovedet’

Dansk Kennel Klub kender til flere tilfælde, hvor pålæg fyldt med nåle, medicin og barberblade er fundet i det fri.

Nadja Hertzberg Nielsen er i dag lettet over, at hendes hund Samson ikke fik tænderne i den fælde, som var placeret i den nærliggende hundepark. Det kunne have kostet hunden livet, siger hundeejeren. (Foto: Morten Volff © (c) DR Bornholm)

Det var en slem overraskelse, der ventede Nadja Hertzberg Nielsen, da hun luftede sin hund Samson på ”hundebanen” i Østermarie på Bornholm tidligere på ugen.

Hundebanen er et indhegnet område, hvor byens hundeejere kan lade deres hunde gå frit, uden at bekymre sig over, om hunden løber væk eller kommer til skade.

Men det indhegnede område var den dag fyldt med dødelige fælder.

Så snart Nadja Hertzberg lod Samson løbe frit, fik han færten af et-eller-andet lækkert. Den trænede snude søgte fluks mod jorden, og de fire brune ben satte i gang for at finde færtens kilde, der gemte sig i græsset omkring 10 meter fra lågen.

Den bornholmske hundejer fulgte efter Samson og fandt, hvad der umiddelbart så ud til at være en lækker godbid for enhver madglad hund: Fire stykker sammenkrøllet skinkepålæg.

- Jeg gik hen og så nærmere på stykkerne og kunne se, at der var gemt barberblade inde i de sammenfoldede stykker skinke, siger Nadja Hertzberg Nielsen.

  • Her ses et af barberbladene i et stykke skinke. (Foto: PRIVATFOTO)
  • En af stykkerne havde op til tre barberblade i sig.
  • Skinkestykkerne var pakket rundt om barberbladene.
  • Skinkepålægget var spredt ud over jorden.
1 / 4

Nadja Hertzberg Nielsen var særlig opmærksom, fordi hun ugen forinden havde set et opslag på Facebook, hvor hundeejere blev opfordret til at holde ekstra øje med sammenkrøllet pålæg, som i et andet tilfælde var blevet fundet fyldt med farlig medicin.

- Havde jeg ikke set opslaget, havde jeg ikke haft en hund i dag. Så havde Samson lidt en smertefuld død, siger den unge kvinde, der efter fundet på Bornholm har delt sin egen oplevelse på Facebook.

Hendes opslag er efterfølgende blevet delt knap 5.000 gange.

Derudover har hun anmeldt episoden til Bornholms Politi i håb om, at ordensmagten får fat i de skyldige.

Nedenfor kan du se, hvordan Nadja Hertzberg Nielsen reagerede, da hun besøgte hundeparken sammen med DR Bornholms reporter.

Godbidder med nåle, medicin og barberblade

Dødelige godbidder i naturen er desværre ikke et ukendt fænomen i Dansk Kennel Klub, som repræsenterer omkring 30.000 hundeejere på tværs af Danmark.

Her har man de seneste år oplevet flere tilfælde, hvor potentielt dødelige fælder for hunde og andre dyr er blevet fundet i naturen.

- Vi har hørt om forsøg på at skade dyr ved at placere nåle, medicin, barberblade og andre skarpe genstande i ting, som dyr kan være interesseret i at spise. Det er virkelig frygteligt, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub

Adfærdskonsulenten har svært ved at se, hvorfor der er mennesker, som vælger at placere fælderne, der risikerer at lemlæste og slå dyr ihjel.

- Jeg er mest tilbøjelig til at sige, at det er folk, som har en psykisk sygdom, og som har set sig gal på en hund. Den måde at gøre opmærksom på, at man ikke er glad for dyr, skader jo andre menneskers kæledyr, siger hun.

Nadja Hertzberg Nielsen vil ikke længere lufte Samson i hundeparken på Bornholm, og hun vil i højere grad holde hunden i snor, når hanhunden skal luftes. (Foto: Morten Volff © (c) DR Bornholm)

Selvom det er sjældent, at der er folk, som ønsker at skade menneskets bedste ven, opfordrer Lise Lotte Christensen hundeejere til at tage deres forholdsregler.

- Man skal altid være opmærksom på, hvad hunden laver, og hvad den kunne være interesseret i og holde den væk fra ting, som ligger rundt omkring, siger Lise Lotte Christensen.

Adfærdskonsulenten opfordrer desuden til at følge Nadja Hertzberg Nielsens eksempel og dele de dødelige godbidder på Facebook og anmelde det til politiet, hvis man er så uheldigt at støde på fælderne.

Tilbage i Østermarie er Nadja Hertzberg Nielsen færdig med at bruge det indhegnede område, når Samson skal luftes.

- Den person, som kan gøre det, er fuldstændig syg i hovedet. Man ved, at der kommer folk med deres hunde her. Det er fuldkommen grotesk, siger hun.

FacebookTwitter