Ingen udsigt til havvindmøller på Bornholm

Muligheden for, at øen bliver vært for en havvindmøllepark, er forsvindende lille, vurderer energiselskab.

Bornholm bliver højst sandsynligt ikke hjemsted for en af to planlagte havvindmølleparker.

Bornholm får næppe en vindmøllepark ud for kysten. Det vurderer energiselskabet Østkraft.

Det fremgår af en ansøgning om et nyt vindmølleprojekt på land ved Egeby, som Østkraft har sendt til kommunen.

I ansøgningen skriver Østkraft, at muligheden for en kystnær vindmøllepark har været årsagen til, at kommunen i en periode har holdt pause i sagsbehandlingen, når det gælder Østkrafts planer om nye vindmøller på landjorden.

Men ændringer i udbuddet af vindmølleparker betyder ifølge Østkraft, at der næppe skal laves mere end to havvindmølleparker i Danmark, og det gør det mindre sandsynligt, at der kommer en vindmøllepark ved Bornholm, skriver el-selskabet til kommunen.

- Det er mere eller mindre klart nu, at der ikke kommer kystnære møller, så vi må se på andre løsninger på land, siger Østkrafts direktør Ole Schou Mortensen.

Vindenergi er bedste løsning

Gruppeformand for Socialdemokraterne i Bornholms Regionskommune Erik Lund Hansen er klar til at drøfte, om der skal sættes vindmøller op på land, hvis håbet om en havvindmøllepark brister helt.

- Hvis vi skal nå vores ambition om et CO2-neutralt Bornholm i 2025, skal vi gøre noget. Og der er den mest effektive mulighed helt klart vindmøller.

- Møller til havs ville være bedst, men det kan vi nok ikke få, så vi må kigge på møller til lands, siger Erik Lund Hansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.