Johan Bülow: Sjovere at lave lakrids end at være direktør

For et år siden gik den bornholmske iværksætter tilbage til lakridsvirksomhedens udviklingsafdeling.

Det er for nemt bare at glide med udviklingen, når man er iværksætter. Man skal huske, hvorfor man egentlig gik i gang, siger Johan Bülow, der igen udvikler lakrids i stedet for at sidde i spidsen for Lakrids By Johan Bülow. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Succés kan godt være at forlade en direktørstol og vende tilbage til det, det hele startede med.

Lakridsmager Johan Bülow har afprøvet modellen og er ikke i tvivl om, at han traf den rigtige beslutning, da han sidste år lagde jakken og gik tilbage til lakridsgryderne, hvor det hele begyndte i Svaneke på Bornholm for 11 år siden.

- Her kan jeg skabe mere værdi, end jeg kan som direktør, siger Johan Bülow.

Han måtte erkende, at han bare var gledet med udviklingen i sin virksomhed Lakrids By Johan Bülow og var endt i toppen af den voksende virksomhed og dermed langt fra det, han i virkeligheden syntes var sjovt.

- Når man som iværksætter når en vis størrelse, skal man nogle gange erkende over for sig selv, at det ikke nødvendigvis er som direktør, man er allerdygtigst og bidrager mest, siger han i dag.

Til gengæld var han ikke i tvivl om, at han var dygtig ved gryderne.

Johan Bülow kommer fra en iværksætterfamilie og har altid fået at vide, at man skal lave det, man synes er sjovt, for så bliver man også god til det. Grundlæggende er det sådan set bare det, han kom i tanke om og igen gjorde.

Tilbage ved lakridsgryderne har han i øvrigt hentet inspiration hos nogle af de bornholmske kokke, som henter en del af deres ingredienser lige udenfor døren i den bornholmske natur med eksempelvis blåbær og havtorn.

  • Lakrids by Johan Bülow startede i Svaneke på Bornholm for 11 år siden.

  • I dag ligger lakridsfabrikken på Avedøre Holme.

  • Virksomheden har butikker i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Finland og De Arabiske Emirater - men lakridsen kan købes i langt flere lande.

  • Siden Johan Bülow forlod direktørstolen, har han blandt andet lavet chokoladeovertrukket lakrids med havtorn og blåbær.

Facebook
Twitter