Klager over bornholmsk fibernet: Retssikkerheden er væk

Efter tre år er der stadig ingen afgørelse på klage over fibernet på Bornholm. Urimeligt, mener Venstre.

Efter tre år er der stadig ikke truffet en afgørelse om, hvorvidt det var ulovligt at grave fibernet ned på Bornholm. (Foto: MidtVest Bredbånd © DR Midt & Vest)

Var det ulovligt, da elselskabet Østkraft etablerede fibernet på Bornholm? Det mener teleanalytiker John Strand, og derfor klagede han Statsforvaltningen tilbage i 2014.

Her næsten tre år efter, at myndighederne indledte sagen, er der stadig ikke noget svar. Sagens journalblad viser, at der tilsyneladende ikke er sket noget i sagen det sidste halvandet år:

- Myndighederne forholder sig passivt til den sag, og det krænker min retssikkerhed, siger John Strand.

Fibernettet er omstridt, fordi et kommunalt ejet elselskab kun under nogle særlige omstændigheder må grave fiberkabler ned i jorden.

Venstres teleordfører Torsten Schack Pedersen har løbende fulgt sagen mod Østkraft, og han finder sagsbehandlingstiden urimelig lang:

- Det er et vigtigt spørgsmål, der er blevet rejst, og derfor bør der kunne træffes en afgørelse langt hurtigere, siger han.

I april 2017 flyttede sagen fra Statsforvaltningen til Ankestyrelsen. Afdelingschef Vibeke Hauberg ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i et svar:

- Der er og har været mange sager til behandling i tilsynet. Det betyder beklageligvis, at sagsbehandlingstiderne er meget lange. Vi arbejder for at skabe en effektiv sagsbehandling, der kan nedbringe sagsbehandlingstiderne, skriver hun.

Ankestyrelsens gennemsnitlige sagsbehandlingstid for kommunale sager ligger på fire til fem måneder.

Siden sagen begyndte i 2014 har Østkraft solgt fibernettet til virksomheden Global Connect, og Østkraft er fusioneret og hedder i dag Bornholms Energi og Forsyning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk