Klubformand: Det er lidt pinligt at mødes i singleklub

Mange danskere vil hellere gemme sig bag en mere anonym netdating-profil.

Liselotte Sode Hansen og Torben Kristoffersen fra Østermarie er ikke bange for at indrømme, at de har mødt hinanden og kærligheden i en singleklub. Men mange andre taler ikke ret højt om det. (Foto: Anne-Sofie Feld © (c) DR)

Vi taler gerne om at møde kærester på nettet, men har vi mødt en at holde i hånden i en singleklub, går vi noget mere stille med dørene.

Liselotte Sode Hansen fra Bornholm har prøvet begge dele, og hun er ikke i tvivl om, hvad der har fungeret for hende:

- Netdating siger mig ingenting. I en singleklub kan man mødes, tale ordenligt og danse, siger hun.

Singler

Ingen ved hvor mange singler, der er i Danmark - nogle mener helt op til 1,6 millioner, men det er ikke muligt at dokumentere.

Man anslår, at 80-90 procent af danske singler på et tidspunkt har forsøgt sig med en datingprofil på for eksempel Tinder, dating.dk eller happn.

Der er stadig flest danskere, der møder deres partner gennem venner eller når de går i byen. De nyeste tal viser, at 12 procent har mødt deres partner på nettet.

For to et halvt år siden gav det personlige engagement pote. Ved en middag i Bornholms Single- og Venskabsklub fik hun Torben Kristoffersen som bordherre. De talte godt sammen, de dansede godt sammen, og et venskab udviklede sig stille og roligt. I dag bor de sammen i Torbens Kristoffersens hus i Østermarie.

Parret kender flere, der også har mødt hinanden i singleklub.

Mange er mere trygge ved netdating

Parterapeut Vickie Lindhold fra Nexø tror, at mange vælger netdating, fordi man er mere anonym og kan have kontakt med flere mulige kontakter samtidig.

- Det er også nemmere at stille personlige spørgsmål, når man sidder ved skærmen. I en klub eller forening skal man forholde sig til den anden på en helt anderledes måde, siger Vickie Lindhold.

Hun vil ikke anbefale den ene eller anden metode - det er helt op til ens personlighed.

Men det er nok et faktum, at mange medlemmer af singleklubber er lidt op i årene.

Formanden for Bornholms Single- og Venskabsklub, Yvonne Jespersen, lægger da heller ikke skjul på, at netdating i høj grad er med til at gøre det svært for singleklubber.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.