Klubformand: Det er lidt pinligt at mødes i singleklub

Mange danskere vil hellere gemme sig bag en mere anonym netdating-profil.

Liselotte Sode Hansen og Torben Kristoffersen fra Østermarie er ikke bange for at indrømme, at de har mødt hinanden og kærligheden i en singleklub. Men mange andre taler ikke ret højt om det. (Foto: Anne-Sofie Feld © (c) DR)

Vi taler gerne om at møde kærester på nettet, men har vi mødt en at holde i hånden i en singleklub, går vi noget mere stille med dørene.

Liselotte Sode Hansen fra Bornholm har prøvet begge dele, og hun er ikke i tvivl om, hvad der har fungeret for hende:

- Netdating siger mig ingenting. I en singleklub kan man mødes, tale ordenligt og danse, siger hun.

For to et halvt år siden gav det personlige engagement pote. Ved en middag i Bornholms Single- og Venskabsklub fik hun Torben Kristoffersen som bordherre. De talte godt sammen, de dansede godt sammen, og et venskab udviklede sig stille og roligt. I dag bor de sammen i Torbens Kristoffersens hus i Østermarie.

Parret kender flere, der også har mødt hinanden i singleklub.

Mange er mere trygge ved netdating

Parterapeut Vickie Lindhold fra Nexø tror, at mange vælger netdating, fordi man er mere anonym og kan have kontakt med flere mulige kontakter samtidig.

- Det er også nemmere at stille personlige spørgsmål, når man sidder ved skærmen. I en klub eller forening skal man forholde sig til den anden på en helt anderledes måde, siger Vickie Lindhold.

Hun vil ikke anbefale den ene eller anden metode - det er helt op til ens personlighed.

Men det er nok et faktum, at mange medlemmer af singleklubber er lidt op i årene.

Formanden for Bornholms Single- og Venskabsklub, Yvonne Jespersen, lægger da heller ikke skjul på, at netdating i høj grad er med til at gøre det svært for singleklubber.