Kokke bag Kadeau: Bornholm kan sole sig i lyset fra ny Michelin-stjerne

Restaurant Kadeau på Bornholm er én af de tre provinsrestauranter, som i dag har modtaget en Michelin-stjerne.

Sol over Bornholm. Restaurant Kadeau på Bornholm har netop modtaget sin første Michelin-stjerne. Og det vil også komme resten af øen til gode, mener medejer Rasmus Kofoed. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Selvom restaurant Kadeau i København allerede har modtaget en Michelin-stjerne, kunne Rasmus Kofoed næsten ikke tro sine egne ører, da Michelin-inspektørerne i dag tildelte den oprindelige restaurant Kadeau på Bornholm sin første stjerne.

- Jeg tænkte bare "Det passer ikke". Det her er meget større og vildere, end da vi fik Michelin-stjernen for restauranten i København, fortæller en stolt og overrasket Rasmus Kofoed, som er sommelier og én af de tre ejere af Kadeau.

Flere havde gisnet om, at Kadeau i København ville modtage endnu en stjerne, fortæller han.

Men at restauranten på fødeøen skulle have tiltrukket sig inspektørernes opmærksomhed, anså både han og de to andre ejere for usandsynligt,

- Så vi fik et chok. Men vi ville meget hellere opleve det, vi gjorde i dag. Nemlig at Michelin-stjernen kom til Bornholm, siger han.

Stor betydning for Bornholm

For første gang har tre restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, modtaget en Michelin-stjerne.

Og Rasmus Kofoed er ikke i tvivl om, at Michelin-stjernen ikke bare får betydning for Kadeau, men også for Bornholm.

- Der vil uden tvivl skabe yderligere international opmærksomhed om den lille ø i Østersøen. Uddelingen af Michelin-stjernerne bliver jo også fulgt af en række internationale medier, siger han og tilføjer, at øens øvrige restaurationer også vil nyde godt af Michelin-stjernen.

- Folk kan jo ikke kun spise hos os, når de kommer til Bornholm, siger han med et smil.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.