Kokke bag Kadeau: Bornholm kan sole sig i lyset fra ny Michelin-stjerne

Restaurant Kadeau på Bornholm er én af de tre provinsrestauranter, som i dag har modtaget en Michelin-stjerne.

Sol over Bornholm. Restaurant Kadeau på Bornholm har netop modtaget sin første Michelin-stjerne. Og det vil også komme resten af øen til gode, mener medejer Rasmus Kofoed. (Foto: © Lis Eilsøe, DR)

Selvom restaurant Kadeau i København allerede har modtaget en Michelin-stjerne, kunne Rasmus Kofoed næsten ikke tro sine egne ører, da Michelin-inspektørerne i dag tildelte den oprindelige restaurant Kadeau på Bornholm sin første stjerne.

- Jeg tænkte bare "Det passer ikke". Det her er meget større og vildere, end da vi fik Michelin-stjernen for restauranten i København, fortæller en stolt og overrasket Rasmus Kofoed, som er sommelier og én af de tre ejere af Kadeau.

Flere havde gisnet om, at Kadeau i København ville modtage endnu en stjerne, fortæller han.

Men at restauranten på fødeøen skulle have tiltrukket sig inspektørernes opmærksomhed, anså både han og de to andre ejere for usandsynligt,

- Så vi fik et chok. Men vi ville meget hellere opleve det, vi gjorde i dag. Nemlig at Michelin-stjernen kom til Bornholm, siger han.

Stor betydning for Bornholm

For første gang har tre restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, modtaget en Michelin-stjerne.

Og Rasmus Kofoed er ikke i tvivl om, at Michelin-stjernen ikke bare får betydning for Kadeau, men også for Bornholm.

- Der vil uden tvivl skabe yderligere international opmærksomhed om den lille ø i Østersøen. Uddelingen af Michelin-stjernerne bliver jo også fulgt af en række internationale medier, siger han og tilføjer, at øens øvrige restaurationer også vil nyde godt af Michelin-stjernen.

- Folk kan jo ikke kun spise hos os, når de kommer til Bornholm, siger han med et smil.