Konkursramt dronefirma fortsætter efter fusion

Den bornholmske dronevirksomhed Little Smart Things genoptager produktionen efter konkurs i november sidste år.

Dronerne fra Little Smart Things kommer endnu en gang på vingerne efter en fusion med det nordjyske dronefirma Sky-Watch. (Foto: Little Smart Things)

Droneproducenten Little Smart Things i Nexø på Bornholm holder sig på vingerne.

Virksomheden, der erklærede sig konkurs i november sidste år, har slået sig sammen med dronefirmaet Sky-Watch fra Støvring i Nordjylland. Den fusionerede virksomhed vil fremover hedde Sky-Watch.

- Jeg er meget lettet over, at vi med denne sammenlægning kan fortsætte vores arbejde, og samtidig bevare medarbejdere og aktiviteter på Bornholm, siger Esben Nielsen, der er stifter af Little Smart Things.

Vil tilbyde både vinger og rotor

De to droneproducenter har længe haft et samarbejde. Begge har satset på droner til professionel brug, men med hvert deres udgangspunkt og teknologi. Sammen kommer virksomheden til at kunne tilbyde flere løsninger til kunderne, mener Henrik B. Bendixen, der er administrerende direktør for Sky-Watch.

- Det vil supplere vores produktion rigtig fint. Vi har koncentreret os om at lave helikoptere, mens Little Smart Things har fokuseret på fastvinge-systemer - altså små fly. De kunder vi taler med, kan være interesserede i begge typer, siger han.

Indtil videre er der ansat seks medarbejdere i Nexø, men der kan snart dukke flere jobopslag op på Bornholm, fortæller Henrik B. Bendixen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.