Krokodille i Rønne

Hvis du bor i Rønne, så har du måske været nabo til den her fætter - en næsten halvanden meter lang krokodille.

Den 40-årige Lennon Darling Frede Vang har i næsten et halvt år holdt krybdyret hjemme i sin bolig, men dyret døde for en måned siden.

Bornholms Politi har været i kontakt med manden, og man har undersøgt om loven om dyrevelfærd er blevet overtrådt. Den 40-årige mand har dog hidtil ikke hørt mere fra politiet.

Krybdyrets ejer oplyser, at han købte krokodillen af en kammerat på Sjælland. Dyret skulle være født i Danmark - og er altså ikke smuglet ulovligt ind i landet.

Der var tale om en vestafrikansk dværgkrokodille, som var 1 meter og 35 cm. lang. Krokodillen er ifølge ejeren en truet art.

Krybdyret blev holdt i et 10 kvadratmeter stort værelse, og Lennon Darling Frede Vang fodrede det blandt andet med lever og mus.

Han kan ikke fortælle, hvad dyret døde af - men det endte under alle omstændigheder sine dage på BOFA.

Lennon Darling Frede Vang er meget optaget af krybdyr - og han har stadig slanger og en over én meter stor leguan i sin lejlighed.

Dyrehandler Martin Bønnelykke fra Vild med dyr i Rønne har set fotos af krokodillen på Facebook.

Han siger at der er en del rundt i landet, der har krokodiller - men de skal ikke gå frit omkring - og man skal have forstand på deres krav. Og så skal man passe på fingrene.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk