Kultur kan trække flere turister til Bornholm

Danmark skal blive bedre til at tiltrække kulturturister. På Bornholm har man gode erfaringer.

Når man siger Bornholm, siger man også Hammershus og rundkirker, mener Museumsdirektør Lars Kærulf Møller. (Foto: Kristoffer Sutton © DR bornholm)

Kommuner og private aktører skal blive bedre til at trække kulturinteresserede turister til landet. Det er meldingen fra Kommunernes Landsforening i et nyt turismeudspil.

37 procent af turisterne på Bornholm er kulturturister, og øen ligger i den gode ende, når det handler om at tiltrække turister til museer og restauranter.

Bornholms brand er nærmest synonym med kultur, mener museumsdirektør på Bornholms Museum Lars Kærulf Møller.

- Når man siger Bornholm, siger man også Hammershus og rundkirker. Samtidig har madkulturen været med til at trække flere til, siger Lars Kærulf Møller.

Hoteller nyder godt af kultur-søgende turister

Men der er plads til forbedringer. Kulturturister lægger nemlig flere penge, bor oftere på hotel og besøger i højere grad destinationen uden for højsæsonen end den gennemsnitlige turist.

Derfor er de særligt eftertragtede for hotelbranchen, der har det svært på Bornholm, mener direktør i Destination Bornholm Pernille Lydolph. Selvom Bornholm er godt med, og der er et godt samarbejde mellem kommunen, attraktionerne og turistorganisationerne, kan det blive endnu bedre, mener hun.

- Procentuelt ligger vi lige efter København. Vi kan blive bedre til at formidle oplysninger til turisterne, mens de er på øen. På den måde kommer de igen og anbefaler Bornholm til deres venner, siger Pernille Lydolph.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.