Lægesjusk: Bornholmsk læge overså tre tilfælde af kræft

En læge er blevet fyret for at have overset tre tilfælde af kræft. Nu skal 200 patienter til tjek igen.

Bornholms Hospital vurderer, at lægens job er udført så dårligt, at de ikke tør stole på resultaterne. (Foto: Johannes Kaas Fallesen)

Omkring 200 patienter på Bornholms Hospital vil inden for de næste par dage modtage et indkaldelsesbrev til ny undersøgelse, selvom de tidligere er blevet erklæret kræftfri.

Det skyldes, at de undersøgelser, en mandlig læge på Bornholms Hospital sidste år foretog, var af så dårlig kvalitet, at man ikke tør stole på resultaterne.

Lægen har blandt andet overset tre tilfælde af kræft.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at det her er sket, og derfor har vi også gjort os meget umage for at undersøge de her forløb, siger vicehospitalsdirektør Jonas Egebart.

- Vi forventer ikke, at der er overset noget blandt de her 200 patienter, men vi har valgt, at vi hellere vil være på den sikre side og indkalde dem igen, siger Jonas Egebart.

Sagen er stærkt kritisabelt og burde ikke kunne ske, lyder det fra Region Hovedstaden. Samtidig understreger regionsrådsmedlem Leila Lindén (S), at Bornholms Hospital har handlet helt rigtigt:

- Jeg er godt nok glad for, at der er handlet så resolut, hvor vedkommende straks blev afskediget, og at man straks derefter gik i gang med at undersøge patienterne fra den periode, siger hun.

Jonas Egebart tilføjer, at han er fuldt forstående overfor, hvis nogle af patienterne vil indlede erstatningssager:

- Det er ikke noget, vi frygter. Det er noget, vi mener, folk har krav på, hvis de er blevet udsat for en fejl, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.