Lærere på privatskoler er presset af forældreopkald

Bekymrede forældre ringer til lærere på privatskoler både aftener og weekender.

Det kan være svært som lærer at finde ud af, hvornår skal stå til rådighed for opkald fra forældre, mener formand for lærerforening. (© Colourbox.com)

Det kan være mere belastende for en lærer at være ansat på en privatskole end i en folkeskole.

Det mener formand for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup.

- Der er en meget høj forventning til lærernes tilgængelighed fra forældrene til børn på privatskoler. Medmindre man får noget at vide fra skolen om, hvordan man skal kontakte lærerne, kontakter man dem, når man har brug for det, siger Uffe Rostrup.

Efter lærerlockouten i 2013, hvor lærerne fik nye arbejdstidsregler, indførte mange folkeskoler fuld tilstedeværelse, så lærerne er på skolen i hele deres arbejdstid.

Mange private skoler valgte i stedet at tilrettelægge arbejdstiden, så lærerne kan udføre en del af deres arbejde hjemme og uden for normalt arbejdstid, og de fleksible ordninger gør det svært at finde ud af, hvornår lærerne er på arbejdet, og hvornår de har fri, mener Uffe Rostrup.

- En løsning kan være, at lederne på de private skole gør det klart for medarbejdere og forældrene, hvornår lærerne er tilgængelige. Der er jo ingen der forventer at få svar fra sin bankrådgiver, hvis man sender en sms om aftenen, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.