Landbruget advarer mod høje Folkemøde-priser

For høje priser kan ende med at blive Folkemødets undergang, siger Landbrug & Fødevarer.

Her ses Landbrug & Fødevarers direktør, Karen Hækkerup (th.), under årets møde med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Nu melder endnu en organisation sig i koret af dem, der er utilfredse over priserne på Folkemødet - og det er den hidtil største.

Det drejer sig om landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer, som mener, at især priserne på overnatningsmuligheder på Bornholm har nået et for højt niveau.

- Værelsespriserne er på himmelflugt i netop de dage, så i fremtiden kommer vi ikke til at kunne tage lige så mange ansatte med, siger Landbrug & Fødevarers direktør, Karen Hækkerup.

- Så får vi jo ikke mulighed for at lave så mange arrangementer og tale med så mange mennesker, som vi egentlig gerne ville, siger hun.

I forbindelse med årets folkemøde var det fremme, at det kostede op til 80.000 kroner at leje et hus med have til arrangementer i Allinge i fire dage.

Karen Hækkerup frygter, at det høje prisniveau i sidste ende kan blive Folkemødets undergang.

- Det er blevet så dyrt for folk at flyve derover og at få et sted at bo og noget at spise, at jeg godt kan frygte, om Folkemødet kvæler sig selv ved, at det bliver for dyrt også for almindelige mennesker at være med, siger hun.

Tidligere har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Bornholms egen borgmester, Winni Grosbøll (S), også givet udtryk for, at prisniveauet på Folkemødet er ved at være for højt.

I den forbindelse forsikrede Folkemødets direktør, Mads Akselbo Holm, at foreningen bag tog bekymringerne ganske alvorligt.

- Over de kommende måneder vil vi arbejde intensivt for at sikre, at alle forsat har råd til at være med på Folkemødet, sagde han dengang.