Løbere og mountainbikere får mødesteder i naturen

DIF og Lokale- og Anlægsfonden står bag nye trailcentre til mange motionsformer.

Lige nu kan løberne vente på hinanden i græsset i Almindingen, men næste år håber konsulent Flemming Sørensen hos DGI Bornholm, at der ligger et lækkert trailcenter med faciliteter til både løbere, mountainbikere, folk på ski og vandrere. (Foto: Anne Brusvang © (c) DR)

Vi elsker at kaste os på mountainbiken og ræse ud på de plørede spor, løbe en tur i skoven eller spænde rulleskøjterne eller rulleskiene og bruge naturen til vores motionstur.

Nu får vi også mulighed for at mødes, klæde om, fylde vanddunken, låse de tørre tøj inde, vaske cyklen og vente på motionskammeraterne i læ.

Danmarks Idrætsforbund og Lokale- og Anlægsfonden skyder nemlig penge i at udvikle trailcentre, der i langt højere grad lever op til vores motionsvaner anno 2018.

I første omgang bliver der opført 5-6 trailcentre i hele landet. Målet er, at de skal være forskellige, så de både kan tilpasses lokale forhold, og så de hver især kan inspirere til flere centre.

- Mere end halvdelen af danskerne dyrker idræt i naturen, men de mangler faciliteter, konstaterer Casper Lindemann, der er konsulent i Danmarks Idrætsforbund.

Derfor er det også meningen, at trailcentrene både skal kunne bruges som klubhus, depot og mødested - og så er det håbet, at der vil blive mange forskellige brugere i de nye huse.

- De skal gerne mødes, inspirere hinanden og lære af hinanden samtidig med, at de bruger de faciliteter, der er, siger Casper Lindemann.

Bornholm får et af de nye trailcentre, som skal ligge ved Hareløkkerne midt i Almindingen, hvor rigtigt mange både bornholmere og turister især cykler, løber og står på ski.

Den placering er DGI Bornholms konsulent Flemming Sørensen rigtigt glad for, fordi man kan kombinere så mange ting der.

- Vi vil gerne have endnu flere udenfor og dyrke idræt, og det er ganske enkelt nemmere, hvis der er service, som også kan passe til de forskellige ønsker.

På Bornholm samarbejder Danmarks Idrætsforbund og Lokale- og Anlægfonden med DGI Bornholm og Naturstyrelsen Bornholm om det nye trailcenter.

Facebook
Twitter