Lokal Venstre-formand fik kun 11 dage på posten

Venstre Bornholm skal for anden gang inden for kort tid finde ny formand. Den nyvalgte Aage Larsen trækker sig efter pres fra bestyrelsen. 31-årige Frederik Tolstrup er ny kandidat.

Aage Larsen trækker sig efter små to uger på posten som formand for Venstre på Bornholm. Arkivfoto. (Foto: Casper Henriques © DR Bornholm)

Turbulensen i Venstre på Bornholm fortsætter. Efter blot 11 dage på formandsposten meldte den nyvalgte formand, Aage Larsen, i går, at han trækker sig fra posten.

Det sker, efter at en række medlemmer af Venstres bestyrelse har givet den nyvalgte formand et ultimatum - enten trak han en udtalelse om partiets nye gruppeformand i kommunalbestyrelsen tilbage, eller også ville han blive væltet.

Uvejr i partiet

Venstres hidtidige gruppeformand og Bornholms viceborgmester, Steen Colberg Jensen, meddelte i slutningen af februar, at han trækker sig fra kommunalbestyrelsen på grund af arbejdspres.

Samtidig valgte partiets bornholmske formand, Torben Blem Kofoed, også at trække sig - også på grund af stigende arbejdspres.

Ny gruppeformand blev Søren Schow. Og 11. marts på Venstre Bornholm blev Aage Larsen valgt som ny formand.

Rystet over udviklingen

Men efter en udtalelse, hvor Aage Larsen sår tvivl om Søren Schows evner som mulig ny spidskandidat ved næste kommunalvalg, træder han nu tilbage. Og han er rystet over udviklingen.

- Bestyrelsen kunne jo bare give mig en næse. Men man er opsat på at finde en ny formand, siger Aage Larsen.

Svineavl og statskundskab

Bestyrelsen har peget på den 31-årige Frederik Tolstrup som ny formand for partiet. Han avler til hverdag svin på familiegården Skovgård, der ligger på Sydbornholm. Men han har også en kandidatgrad i statskundskab og har tidligere været formand for Venstres Ungdom på øen.

Nu går han ind i en travl periode, hvor der snart er folketingsvalg, partiet har fået ny gruppeformand, og så skal der findes en ny borgmesterkandidat. Men Frederik Tolstrup føler sig klar.

- Jeg har virkelig overvejet det, men jeg har en tro på, at det nok skal gå. Det er en stor mundfuld, men der er ikke andet at gøre end at prøve, siger Frederik Tolstrup, der efter alt at dømme bliver Venstre Bornholms næste formand på en ekstraordinær generalforsamling den 15. april.