Manglende arbejdskraft bremser vækst i udkanten

Vækstforum Bornholm foreslår, at der bliver lavet lokale trepartsforhandlinger.

Der ligger mange muligheder og arbejdspladser i at udvikle blandt andet fødevareområdet på Bornholm - men manglende arbejdskraft bremser en del af væksten, mener Lars Nørby Johansen. (Foto: Lis Eilsøe © dr)

Manglen på kvalificeret arbejdskraft standser væksten i et yderområde som Bornholm.

Derfor kan løsningen være, at der bliver lavet lokale trepartsforhandlinger, så man i de enkelte områder kan finde frem til, hvordan man får den nødvendige fleksibilitet.

- Det er svært at bevare dynamikken, hvis en virksomhed ikke kan udvikle sig, fordi arbejdskraften mangler, siger formanden for Vækstforum Bornholm, Lars Nørby Johansen.

Der mangler fleksibilitet

Han er ikke bange for at sige, at den nødvendige fleksibilitet kan betyde, at der er regler, der skal bøjes, så alting kan gå op i en højere enhed.

- Hvis kommunen sekunderet af Vækstforum sætter sig sammen med både arbejdsgivere og arbejdstagere, kan vi sammen gøre noget ved de problemer, der er lige præcis i det område. På den måde tror jeg, at det også er muligt at finde en løsning, så vi kan udnytte de muligheder, der ligger, siger Lars Nørby Johansen.

Bornholm fokuserer meget på at skabe arbejdspladser og vækst indenfor fødevareområdet lige nu, men det kniber med at få den rigtige arbejdskraft.

- Derfor er det svært at skabe væksten, siger Lars Nørby Johansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.