Med krydstogtskib og autocamper: Politiet er mødt talstærkt op til Folkemødet

Politiet hjælper og beskytter besøgende til dette års Folkemødet i Allinge.

Politiet på dette års Folkemødet deler også slik ud til de børn, som kigger forbi den mobile politistation i Allinge. (Foto: Morten Volff)

Flere tusind gæster er i øjeblikket på besøg i Allinge på Nordbornholm, for i dag begyndte Folkemødet, hvor almindelige danskere, politikere og interesseorganisationer mødes til en kæmpe fest, hvor både politik, kultur og samfundet som helhed er til debat.

I år ventes 100.000 at tage en tur forbi Allinge under festlighederne, og derfor er det nærmest givet på forhånd, at politiet også er at finde til den store fest på Bornholm.

Faktisk er der hentet et helt krydstogtsskib til øen, hvor flere hundrede betjente ventes at overnatte, imens der debatteres i Allinge.

Og ordensmagtens opgave handler først og fremmest om at sikre, at folk kan debattere og lytte i fred:

- Vores opgave er at sørge for, at folk føler sig trygge på Folkemødet, og vi udfører forskellige ”bløde” opgaver såsom hittegods og børn, der er blevet væk fra deres forældre, siger Mikael Schollert, der er kommunikationsrådgiver hos Bornholms Politi, imens han sidder ved en autocamper, der er polstret til med politilogoer.

Autocamperen er en mobil politistation, hvor Folkemødets gæster kan indlevere tabte genstande, få hjælp til at finde vej, og her er der også mulighed for, at de mindste kan få en slikkepind og en refleks.

Men det er langtfra kun slikkepinde, der optager betjentene.

Sikret mod lastbiler

For nogle af landets mest prominente politikere er i disse dage i Allinge, og derfor er de patruljerende betjente på Folkemødet også særligt opmærksom på mistænkeligt adfærd, siger Mikael Schollert.

Politiet har også forsøgt at imødegå eventuelle terrorangreb, som de angreb, der skete i Nice og Berlin, hvor lastbiler bragede igennem menneskemængder.

- Vi har forsøgt at forhindre det ved at opstille et hav af betonblokke for at blokere lastbiler og store varebiler fra at køre lige igennem området, siger Mikael Schollert.

Heldigvis er de typiske forseelse på Folkemødet langtfra dødelige terrorangreb – for det meste er det blot fulde mennesker, som er alt for tissetrængende, siger Mikael Schollert:

- Der er måske nogen, som får lidt for mange våde varer indenbords, og så kan de måske ikke nå på toilettet, og så tisser de forskellige steder, hvor det ikke er belejligt, og det får de en bøde for, siger han.

Folkemødet begyndte i dag torsdag og varer frem til søndag.

Facebook
Twitter