Mindstemål på torsk på vej ned

Mindstemålet er på vej til at falde fra 38 til 35 centimeter, og det giver mulighed for at tage op mod 10 procent mere med i land.

Mindstemålet på torsk er på vej ned.

Der er godt nyt til øens fiskere, efter EU's ministerråd torsdag blev enige om næste års kvoter og øvrige regler i fiskeriet.

Mindstemålet på torsk er på vej til at blive nedsat fra 38 til 35 centimeter, og det giver mulighed for at tage op mod 10 procent mere af fangsten med i land for en bornholmsk fisker. Det kræver dog en lovændring, inden ændringen træder i kraft.

- Det er da rart, at man har lyttet til erhvervet og accepteret hvad vi har sagt, siger Thomas Thomsen, formand for de bornholmske fiskere. Han mener, at det er en nødvendighed med lavere mindstemål, når fiskerne inden længe får forbud mod discard - altså at smide fisk tilbage i havet.

Antallet af havdage skæres ned med 10 procent, og det beklager til gengæld Thomas Thomsen.

Torskekvoten i Østersøen endte på det ventede niveau med et fald på 15 procent i den vestlige Østersø og en stigning på syv procent i den østlige.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, roser fødevareminister Karen Hækkerup, fordi det er lykkedes hende at komme igennem med flere danske krav, når det gælder næste års fiskeri i Østersøen.

FacebookTwitter