Minister: Reduktion af torskekvoter kan få katastrofale følger for fiskere

I dag går EU's fødevareministre til møde om det kommende års torskekvoter i Østersøen.

Fiskeriet på Bornholm kan blive ramt meget hårdt, hvis torskekvoterne reduceres med op til 88 procent. (Foto: Rasmus Kahlen © DR)

I løbet af det næste døgn bliver det afgjort, hvad der skal ske med det torskefiskeriet i Østersøen, når EU's fødevareministre går til forhandlingsbordet i Luxembourg.

Kommissionen ønsker at reducere fiskernes kvoter med hele 88 procent i den vestlige Østersø, men det kan fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ikke støtte op om.

- Det vil få katastrofale følger for rigtig mange danske fiskere, siger han.

EU-Kommisionen har på forhånd meldt en reduktion på 88 procent i den vestlige Østersø og 39 procent i den østlige del. Det sker for at sikre en levedygtig bestand af torsk i Østersøen.

Minister: Det ser meget, meget svært ud

Reduktionen kan betyde et dødsstød til torskefiskeriet på Bornholm. Fødevarerminister Esben Lunde Larsen håber på at kunne redde sig igennem med en reduktion på 20 procent i torskekvoterne.

Den danske fødevareminister har dog ikke mange støtter rundt om bordet.

- Jeg er ikke på nogen måder optimistisk. Det ser meget, meget svært ud, så det handler mest om at minimere skaderne, siger han.

I værste fald må man se på andre løsninger for at garantere fiskeriets overlevelse blandt andet på Bornholm.

- Vi må som regering, i dialog med fiskerne, se på, hvad det får af konsekvenser. Tidligere har man givet oplægningsstøtte til de fiskere, der er hårdest ramt, i en periode på op til seks måneder, siger Esben Lunde Larsen.

FacebookTwitter