Naturstyrelsen holder vågent øje med mountainbikere på Bornholm

Mountainbikere, der ikke holder reglerne, risikerer at genere andre skovbrugere.

På Bornholm har man iværksat en ny kampagne, som skal stoppe ulovlig mountainbiking. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Der kan hurtigt opstå konflikt, når mountainbike-ryttere kommer susende i skoven, mens en anden lufter sin hund i skovens dybe, stille ro. Det har man nu valgt at gøre noget ved på Bornholm.

Ved naturområdet Hammeren har man besluttet at sætte en stopper for ulovlig mountainbiking. Naturstyrelsen på øen vil fremover holde et ekstra vågent øje og politianmelde ulovlig mountainbiking på stedet som et led i en ny kampagne.

Naturstyrelsen Bornholm fastholder dog, at mange mountainbikere overholder reglerne. Alligevel er den nye kampagne nødvendig, da de på det seneste har modtaget flere klager over mountainbikere.

Det er faldet den bornholmske mountainbiker Kasper Flygare for brystet. Han mener, at det sender et forkert signal.

- Det, at vi bliver betragtet som ulovlige benyttere af naturen, er vi rigtigt kede af, siger Kasper Flygare.

Han ejer Pension Lindesdal i Sandvig på Bornholm, og han huser blandt andet mountainbike-turister. Han mener, at Naturstyrelsen Bornholms nye kampagne kan gå ud over friluftsturismen.

- Jeg har på et tidspunkt haft nogle mountainbikere boende, som fik en opfattelse af, at man var modvillig mod mountainbikere på Bornholm. Det faldt mig for brystet, for det ved jeg, at vi ikke er.

Alligevel mener Naturstyrelsen Bornholm altså, at kampagnen er nødvendig. Det fortæller Geo Ask Marker, naturformidler ved Naturstyrelsen Bornholm.

- Det er på grund af de andre gæster, som kan føle sig generet af, at mountainbikere drøner forbi. Jeg er sikker på, at de fleste tager hensyn og sætter farten ned, men der er altså også nogle, der drøner forbi, siger han.

Hos Dansk Skovforening vurderer man, at antallet af konflikter er stigende på landsplan.

- Mountainbikere kører typisk steder, hvor det ikke er lovligt at køre. De kører udenfor det sti- og vejsystem, som er tilladt at bruge. De forstyrrer steder i skoven og ødelægger ubevist naturområder, siger direktør Jan Søndergaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.