Nedlæggelse af færgerute gør det sværere at komme til Christiansø

Christiansøfarten har besluttet at samle al sejlads til Christiansø fra Gudhjem.

Det er slut med at sejle med hurtigbåd fra Allinge til Christiansø. For fremtiden vil direktør i Christiansøfarten, Peter Stange Jensen, kun sejle fra Gudhjem - og først og fremmest med båden Ertholm. (© DR-Bornholm)

Det bliver sværere at komme til et af Danmarks mest specielle og fjerntliggende hjørner, nemlig Christiansø.

Christiansøfarten har kun to skibe tilbage, og derfor dropper rederiet sejladsen fra Allinge og nøjes med at sejle fra Gudhjem - også selv om der har været sejlads fra Allinge siden 1960'erne.

- Vi har valgt at sætte alle kræfter ind på Gudhjem, for selv om sejlturen fra Allinge er kortere, vil de fleste alligevel hellere med fra Gudhjem, siger direktør for Christiansøfarten, Peter Stange Jensen.

Færre turister tager til Christiansø

Det lille private rederi skal rette økonomien til, fordi antallet af turister til Ertholmene er dalet voldsomt. På toppen fragtede Christiansøfarten 60.000 passagerer om året, men det er faldet til omkring 40.000 de seneste år.

Sidste år kom der så endnu et hårdt økonomisk slag for Christiansøfarten, da rederiet mistede sejladsen med post til og fra Bornholm.

Det er også baggrunden for, at rederiet har sat hurtigbåden Bornholm Express til salg, og dermed har rederiet kun to skibe tilbage - og med to skibe kniber det med at sejle fra både Allinge og Gudhjem.

Turisterne slipper for p-problemer

Som et plaster på såret til de turister, der normalt ville have sejlet fra Allinge, bliver der dog gratis bus tre gange om ugen i højsæsonen mellem Allinge og Gudhjem. Dermed slipper turisterne for de problemer, der er med at finde parkeringsplads til bilen i Gudhjem.

Samtidig bliver antallet af aftenture også udvidet.

Facebook
Twitter