Nej til vindmøller på Bornholm: Enhedslisten bremser plan om grøn energi

Med de afgørende stemmer sikrede Enhedslisten på Bornholm et flertal imod opsættelse af vindmøller. Ærgerligt, mener partiets energiordfører.

Enhedslisten stemte på kommunalbestyrelsesmøde imod opsættelse af vindmøller på Bornholm. Nu er fremtiden for målet om CO2-neutralitet usikker. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Planerne for nye, store vindmøllerBornholm er droppet.

Det besluttede et snævert flertal i kommunalbestyrelsen på aftenens møde. De afgørende stemmer mod Socialdemokratiets planer om vindmøller kom fra de to medlemmer fra Enhedslisten.

Dermed bliver det svært at nå visionen om et CO2-neutralt Bornholm i 2025.

Det er en ærgerlig beslutning, siger Enhedslistens energiordfører i Folketinget, Søren Egge Rasmussen.

I Enhedslistens formulerede energipolitik nævner partiet selv udbygning af vindmøller på land som en nødvendighed for at omstille til fossilfri energiproduktion.

- Jeg har været i dialog med den lokale gruppe om, hvad Enhedslisten på landsplan går ind for, men det har åbenbart ikke været nok til at overbevise dem, siger han.

Kun Socialdemokratiet og det ene medlem af kommunalbestyrelsen fra Radikale Venstre stemte for forslaget om at stille vindmøller op i tre udvalgte områder på Bornholm.

Sagen har delt Enhedslistens medlemmer lokalt. Mandag aften stemte medlemmerne om forslaget, hvor et snævert flertal var imod. For store konsekvenser for borgerne og naturen, lød argumenterne.

Morten Riis, det ene af to kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Enhedslisten, ville gerne have haft lov til at stemme for forslaget, men måtte bøje sig for bestyrelsen i partiet.

- Det her er ikke det stolteste øjeblik, jeg har haft som kommunalbestyrelsesmedlem, men jeg må sande, at medlemsdemokratiet har ret, selvom jeg mener, de har truffet en forkert beslutning, siger Morten Riis.