Nu bliver det billigere at tage til Bornholm

Det jyske rederi Molslinjen overtager i dag færgefarten mellem Rønne og Ystad.

Molslinjen overtager færgeoverfarten mellem Sverige og Bornholm. De forrige færger Villum Clausen og Leonora Christina bliver skiftet ud med to nye hurtigfærger. (Foto: Lars Mejer)

Fra i dag skal det jyske rederi Molslinjen stå for den daglige færgetransport til og fra Bornholm for øboere og turister. Det betyder, at det fremover bliver billigere at tage færgen til solskinsøen.

Molslinjens overtagelse af Bornholmslinjen blev afgjort i 2016, hvor rederiet vandt koncessionen om besejlingen, fordi de kom med det bedste bud.

Her underskrev Molslinjen en tiårig kontrakt med Transport- og Byggeministeriet.

Ekstra billige billetter året ud

Gennemsnitsprisen vil fra det nye år være 337 kroner for en bil i stedet for 600-800 kroner, det har været indtil nu. For en gående passager er der lagt op til priser mellem 23 og 64 kroner.

- Vores mål er at have rigtig mange gæster med på færgen, og det kan man ikke med høje færgepriser, siger Carsten Jensen, direktør for Molslinjen.

På grund af større tilskud fra staten vil det i resten af 2018 være muligt for en familie på fem at hoppe i en bil og sejle fra Ystad til Bornholm for 99 kroner.

Priserne på de nye færgebilletter kommer til at variere efter den forventede efterspørgsel på afgangene.

I højsæsonen, hvor det er mest populært at tage til Bornholm, vil det dermed betyde højere priser end i lavsæsonen, hvor der er knap så meget gang i billetsalget.

Borgmester håber på flere turister

Bornholms borgmester Winni Grosbøll håber, at de billige billetter vil betyde flere turister til øen.

- Vi er et af de steder, har er allermest afhængig af turisme i Danmark, så det her betyder rigtig meget for arbejdspladser og bosætning på øen, siger hun.

Desuden påpeget hun, at de lave færgepriser er noget, øboerne har efterspurgt i rigtig mange år.

Tyskerne er også velkomne

Med de billige færgebilletter håber man også på at kunne tiltrække flere tyske turister til øen.

I lavsæsonen vil man nemlig fremover som tysker kunne tage bilen og rejse tur-retur fra Sassnitz til Rønne for 1.000 kroner - tidligere havde det kostet 1.800 kr.

Ifølge Jesper Maack, kommunikationschef for Bornholmslinjen, er der stor interesse for Bornholm i Tyskland.

- Undersøgelser viser, at tyskerne søger udendørs oplevelser, gastronomi og tryghed, og der ligger Bornholm lige for, siger han.

Helt nye færger

Ruterne Tyskland - Bornholm og Køge - Bornholm får en splinterny færge, der er bygget i Finland.

Derudover bliver de nuværende hurtigfærger Leonora Christina og Villum Clausen skiftet ud med Molslinjens færger Express 1 og Max Mols, der ellers har sejlet i Kattegat.

På færgerne vil man stadig kunne købe bornholmske specialiteter. Til gengæld skal pendlerne vinke farvel til Bornholms kendingsmelodi "Bornholm, Bornholm, Bornholm", der plejede at spille over højttalerne, når man nærmede sig Rønne Havn.

Facebook
Twitter