Ny rejse-app kan gøre Bornholm mere attraktiv

Smartphone-app kan lokke et helt nyt segment til Bornholm, forudser turistorganisation.

Applikationen vil være et aktiv for Bornholm, men også for andre yderområder, siger Steen Frandsen (S). (© DR)

I fremtiden kan det blive både nemmere og billigere at rejse til og fra Bornholm.

En ny rejse-applikation til smartphones kombinerer nemlig både samkørselsordninger som GoMore og offentlig trafik, og det kan måske ligefrem tiltrække et nyt segment til solskinsøen.

Sådan lyder det fra turistorganisationen Destination Bornholm.

- Det kan gøre, at vi kan tiltrække en helt ny kundegruppe. For eksempel unge mennesker, der ikke har så mange penge og egen bil, siger direktør Pernille Kofod Lydolph.

Især muligheden for nemt og bekvemt at kunne skabe et overblik over samkørsel og offentlig trafik appellerer til unge mennesker, vurderer Pernille Kofod Lydolph.

Lokalt potentiale

Rejse-app'en er imidlertid ikke kun for rejsende til og fra Bornholm. Også lokalt på øen kan den bruges, hvis bussen eksempelvis ikke kører.

Det kan gøre det mere attraktivt at bosætte sig på Bornholm, mener Steen Frandsen (S), der er næstformand i teknik- og miljøudvalget i Bornholms Regionskommune.

- Jeg tror, at det vil tiltrække flere mennesker, siger han.

Steen Frandsen ser også et potentiale for andre dele af landet.

- Applikationen vil være et aktiv for Bornholm, men også for andre yderområder. Den vil kunne give en opblomstring af samfundet ude i kanten af Danmark, siger han.

Rejse-app'en udvikles i et samarbejde mellem Nordjyllands Trafikselskab og rejseplanen.dk. Den har fået navnet "Den nordjyske rejseplanlægger" og skal i første omgang prøves af i det nordjyske.