To nye uddannelser til Bornholm: Fabian ville være blevet på øen

Der bliver oprettet nye uddannelsespladser i Rønne. Det kommer til at gavne erhvervslivet, vurderer direktør.

Fabian Wendell ville gerne være blevet på Bornholm, hvis han havde haft muligheden. (Foto: Privat / Mathias Bojesen - Scanpix)

Rønne på Bornholm er en af de ti byer i Danmark, der i fremtiden vil kunne tilbyde nye uddannelser efter regeringens udflytningsplan.

Her bliver der nemlig placeret en af de såkaldte uddannelsesstationer, som gør det muligt at tage en del af datamatiker-uddannelsen eller en overbygning i Innovation og entrepreneurship.

Og det kan sagtens både glæde bornholmere og erhvervslivet på øen.

En af de bornholmere, der nemlig allerede er i gang med at tage datamatikeruddannelsen i Roskilde, er Fabian Wendell. Han kan godt misunde de bornholmere, der nu i højere grad har mulighed for at blive på øen for at læse til datamatiker.

- Jeg er næsten sikker på, at jeg ville være blevet på Bornholm, hvis jeg kunne læse der, siger Fabian Wendell.

Han har altid gerne ville arbejde med teknik og programmering:

- Da jeg var lille, introducerede min far mig for teknologi og computere. Og så faldt jeg for det. Jeg ville gerne lave noget, der var specialiseret, og derfor endte jeg med at læse til datamatiker.

Fabian Wendell læser på andet år på Erhvervsakademi Sjælland i Roskilde. Uddannelsen varer i alt to og et halvt år, og derfor skal han måske snart på jagt efter et job som datamatiker.

- Det er en basisviden indenfor for kodning og strukturel programmering. Det kan være alt fra til it til computerspil, siger han.

Uddannelsen giver færdigheder i at kode, programmere og systemudvikle, som gør, at man blandt andet kan arbejde med IT-systemer, som man både kan udvikle og vedligeholde.

"Det bliver det vigtige i fremtiden"

Også erhvervslivet har godt af de nye uddannelser på Bornholm.

Det fortæller Frederik Romberg, der er direktør for Business Center Bornholm, som arbejder for at styrke de bornholmske virksomheder.

Han er glad for, at lige præcis dele af de to uddannelser - datamatikeruddannelsen og overbygningen i Innovation og entrepreneurship - bliver tilgængelige på Bornholm.

- Jeg mener, at Bornholm kan bruge datamatikere til mange ting. Vi befinder os i en digital verden, så jeg mener, at det er rigtig vigtigt, at virksomhederne har adgang til den her type kompetencer, siger Frederik Romberg og fortsætter:

- Når vi taler med virksomhederne, er det et område, de er opmærksomme på, at de kunne blive bedre til.

Også overbygningsuddannelsen i innovation og entreprenørskab kan gavne det bornholmske erhvervsliv. Det er en overbygning, som man kan tage oveni sin uddannelse som eksempelvis serviceøkonom eller finansøkonom, der begge ligger på øen i forvejen. Uddannelsen varer halvandet år.

- Innovation og entreprenørskab er noget, som Bornholm allerede i lang tid har arbejdet med. Fra min stol kan uddannelsen bruges til at oparbejde en vis innovativ praksis og strategi for at lade sig nytænke hele tiden. Det er det, der bliver det vigtige i fremtiden, siger Frederik Romberg.

Facebook
Twitter