Nyskabende bornholmsk hotel er årets byggeri

Byggebranchen kårer Green Solution House i Rønne til Danmarks bedste erhvervsbyggeri.

Kronprins Frederik var blandt deltagerne, da Green Solution House blev indviet i april. Nu render huset med prisen som årets erhvervsbyggeri. (Foto: Morten Jeppesen © DR)

Det bæredygtige bornholmske hotel og konferencecenter Green Solution House løber med dette års pris for bedste erhvervsbyggeri.

Det oplyser den ni mand store dommerkomité, der blandt andet tæller repræsentanter fra Dansk Byggeri, Realdania og Dansk Industri Byg.

Green Solution Houses direktør, Trine Richter, glæder sig over prisen og kalder den en 'blåstempling'.

- Hele formålet med Green Solution House har været at lave noget specielt, og når byggebranchen siger, at det har vi gjort, så er vi jo nået i mål, konstaterer hun.

Et spektakulært byggeri

Dommerkomitéen lægger blandt andet vægt på husets 'bæredygtige løsninger og miljøvenlige initiativer' og 'ambitionen om at trække flere turister til Bornholm uden for højsæsonen via et spektakulært byggeri med særligt konferencer for øje'.

- Med sin dobbelte funktion bidrager byggeriet positivt både på nationalt og lokalt plan - et hus, der er brug for, og som ikke skal glemmes, skriver dommerne blandt andet.

Byggebranchens pris har ikke kun værdi for Green Solution House selv, mener Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S).

- Green Solution House er vigtig for Bornholm, fordi huset er et fysisk aftryk af visionen om det bæredygtige samfund, som vi gerne vil være, siger hun.

Green Solution House blev indviet i april i år og løber med prisen som årets erhvervsbyggeri foran 14 andre byggerier.