Økologi i fremgang på Bornholm - men mest i turistsæsonen

Øko-glade københavnere tager madvaner med på ferie på Bornholm.

Der bliver solgt mærkbart flere økologiske varer i turistsæsonen på Bornholm. Salget er dog også opadgående generelt. (© Colourbox)

Bornholmerne bliver mere og mere glade for økologi, men forbruget af de økologiske fødevarer topper i sommermånederne, hvor der er godt med turister på øen. Det viser en analyse fra Coop.

I sommermånederne fra anden til tredje kvartal sidste år steg salget af økologiske varer i Coops butikker på Bornholm fra 6,3 til 6,9 procent, forklarer analysechef i Coop Lars Aarup

- Vi har set det her mønster år efter år. Der er et moderat forbrug det meste af året, men når københavnerne kommer på besøg i sommermånederne, ligger forbruget markant højere, siger han.

Salg falder i København

Når forbruget stiger på Bornholm, falder det tilsvarende i København, viser tallene. Så noget kan tyde på, at københavnerne, der køber meget økologi, tager deres madvaner med sig på ferie, mener Lars Aarup.

- Det har også en afsmittende effekt på lokalbefolkningen. Vi ser hvert år et højere forbrug af økologi i kvartalet efter turistsæsonen, siger han.

Sidste år var 9,2 procent af alle solgte fødevarer på landsplan i Coops butikker økologiske, mens det året før kun var 8,4 procent. Helt så mange øko-kartofler, gulerødder og æg bliver der ikke lagt i de bornholmske indkøbskurve.

Men alligevel har Coop registreret en stigende efterspørgsel. I 2014 var det på Bornholm 5,8 procent af varerne, der bar ø-mærket. Det steg sidste år til 6,6 procent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.