Ombudsmanden går ind i sag om forbud mod tv-indslag

Ombudsmanden vurderer umiddelbart ikke, at de enkelte ansattes ytringsfrihed i Bornholms Regionskommune er blevet begrænset.

Folketingets Ombudsmand har sendt et brev til Bornholms Regionskommune. (Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen © dr)

Folketingets Ombudsmand har i dag kontaktet Bornholms Regionskommune angående beslutningen i kommunen om, at offentligt ansatte i deres arbejdstid ikke måtte deltage i tv-programmer, så længe den netop overståede valgkamp stod på.

Ombudsmanden har på eget initiativ rettet henvendelse til kommunen. Det sker efter, at Dennis Kristensen, forbundsformand hos FOA, opfordrede Folketingets Ombudsmand til at gå ind i sagen samt pressens massive interesse for sagen.

TV 2 /Bornholm fik blandt andet forbuddet at mærke, da de blev afvist i at lave en reportage fra en social- og sundhedsassistents arbejdsdag. DR P4 Bornholm har heller ikke måttet sende valgdebat fra et plejehjem på øen.

Argumentet fra kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Peter Loft, var, at han vil undgå en situation, hvor kommunen og medarbejderene kunne blive brikker i et spil, når det kom til bestemte politiske synspunkter.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, har kontaktet Bornholms Regionskommune i et brev. I det skriver han blandt andet:

- De foreliggende oplysninger i sagen tyder ikke umiddelbart på, at der er tale om en beslutning, der vedrører de enkelte kommunalt ansattes ytringsfrihed.

Men han beder alligevel Bornholms Regionskommune om en udtalelse. Han vil konkret gerne vide, hvad der præcist er blevet meldt ud til de offentligt satte.

Han skriver samtidig i brevet, at han har modtaget flere henvendelser om sagen. Det drejer sig om henvendelser fra to borgere og en fra fagforeningen FOA.

Kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Peter Loft, hilser det velkommen, at ombudsmanden er gået ind i sagen om de ansattes ytringsfrihed i kommunen.

- Det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger Peter Loft.

Peter Loft hæfter sig ved, at ombudsmanden skriver, at det ikke umiddelbart tyder på, at Peter Loft har krænket ytringsfriheden ved at sende en mail ud med et forbud mod en tv-reportage fra hjemmeplejen under valgkampen.

Facebook
Twitter