Ordrebøgerne er fyldte: Alligevel mangler dansk virksomhed arbejdskraft

Jensen Denmark har svært ved at skaffe nok faglært arbejdskraft til deres fabrikker i Rønne.

Lige nu er der omkring 600 ansatte på Jensen Denmarks tre fabrikker i Rønne. Men de kunne godt bruge endnu flere. (Foto: Per Hermansen © DR Bornholm)

Ordrerne vælter ind hos virksomheden Jensen Denmark, som eksporterer maskiner til industrivaskerier over hele verden.

Det går faktisk så godt, at det kan være svært at finde arbejdskraft nok til de tre fabrikker, som ligger i Rønne på Bornholm. Udfordringen er at skaffe tilstrækkelig med faglært arbejdskraft, for eksempel elektrikere, smede, industrioperatører og ingeniører.

Og det gør altså, at leveringstiden på maskinerne bliver for lange, og at virksomheden derfor risikerer at miste kunder, fortæller administrerende direktør, Morten Rask.

- Det er svært at få kvalificeret arbejdskraft i de mængder, vi har behov for. Det er på trods af, at vi selv uddanner rigtig mange, så er det ikke nok til at følge med den vækst, vi har, siger han.

Jensen Denmark har lige nu 50 lærlinge, og man gør meget ud af at fortælle Bornholms unge om mulighederne hos virksomheden. Fabrikkerne har i alt 600 medarbejdere, som har fået ændret deres arbejdstider for at kunne følge med ordretilgangen.

Men det er altså ikke nok til kunne følge med de fyldte ordrebøger.

- Vi tror ikke på, at vi kan tiltrække 50-60 medarbejdere om året til Bornholm, så vi bliver nødt til at gøre det lidt smartere.

Morten Rask understreger, at produktionen hele tiden gøres mere effektiv, men alligevel kan det blive nødvendigt at flytte dele af produktionen ud til Jensen Groups fabrikker i andre lande - som for eksempel Kina.

De seneste tre år er medarbejdertallet på virksomhedens tre fabrikker i Rønne steget fra omkring 400 til i dag lidt over 600. De er fordelt med 150 er funktionærer, 280 smede, 90 elektrikere og resten er ufaglærte.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.