Organisation: Svært for lokale varer at ramme supermarkedet

Det er særligt prisen der er problemet, når de lokale produkter skal ramme supermarkedet.

Hos Dansk Supermarked anerkender man, at det er prisen, som kan være udfordrende. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Når man er lokalproducent af fødevarer, kan det være svært at få sine varer på hylden i et supermarked. Sådan lyder kritikken fra landbrugsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Viceformand for Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt fremhæver i Landbrugsavisen, at beslutningsprocesserne er for lange, før de lokale varer bliver solgt i supermarkederne, og at priserne skal være for lave til, at de lokale producenter kan følge med.

Daniel Barslund, der er administrerede direktør hos Svaneke Bryghus på Bornholm, kan godt nikke genkendende til dele af Landbrug & Fødevarers kritik.

- En gang i mellem kommer de med nogle uretfærdige krav, og så kan man godt overveje, om man skal sælge her eller finde et andet marked. Pris er den store udfordring, siger han.

Svaneke Bryghus har leveret varer til detailhandlen siden 2004. De har nu afbrudt deres samarbejde med Dansk Supermarked, netop fordi de ikke kunne blive enige om prisen, lyder det fra Daniel Barslund.

Prisen er udfordringen

Fra Dansk Supermarkeds side ønsker man ikke at kommentere den konkrete aftale, men anerkender at prisen generelt kan være en udfordring:

- Det er klart, at udfordringen er, at vi er nødt til at indkøbe varerne, så vi ikke køber dyrere ind, end vi kan sælge. Der er nødt til at være nogle forbrugere, som er villige til at betale det, det koster for lokalt producerede varer, siger Mads Hvitved Grand, pressechef hos Dansk Supermarked.

Han forklarer videre, at Dansk Supermarked har forsøgt at lave nogle særlige vilkår for de små producenter, så de slipper billigere.

Mads Hvitved Grand anerkender samtidig, at Dansk Supermarked muligvis kan gøre vejen fra de lokale producenter til supermarkedets hylder endnu kortere, men peger stadig på, at det er Dansk Supermarkeds ansvar, at de lokale produkter lever op til de krav, der stilles.

- Når vi har så mange butikker og varer, så er det klart, at der selvfølgelig er et stort system, man skal gennem, når vi skal kontrollere varerne.

Facebook
Twitter