Tema Folkemødet 2017

Over 500 frivillige bornholmere får Folkemødet til at rulle

Flere hundrede frivillige bornholmere står klar, når Folkemødet går i gang.

Bernt Jensen (tv.), Michael Stuhr (mf.) og Lene Møller (th.) er tre af de frivillige, der deltager på årets Folkemøde. (Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen)

Mere end 500 frivillige bornholmere hjælper til, når årets Folkemøde skal afvikles.

En af dem er Michael Stuhr. Til daglig arbejder han for virksomheden Zoulutions, men i Folkemøde-ugen tager han fire dage fri og trækker i stedet i uniformen som politikompanichef i Hjemmeværnet. Hjemmeværnets opgave til Folkemødet er blandt andet trafikovervågning og regulering.

Frivillige til Folkemødet

De bornholmske frivillige er en stor del af Folkemødet. En rundringning til 20 forskellige lokale sportsklubber, øens største foreninger og politiske partier viser, at mindst 500 frivillige bornholmere deltager i årets Folkemøde.

Blandt de foreninger, som stiller op med flest frivillige, er Allinge-Sandvig Gymnastikforening og Hjemmeværnet.

- Nogle går til fodbold, men jeg går til Hjemmeværn. Jeg føler, at jeg gør en forskel med de opgaver, som vi løser. Det er det, der motiverer mig. Og så motiverer det mig at være sammen med en masse mennesker, som også føler, at de gør en forskel, siger han.

Michael Stuhr har en fortid i Forsvaret. Samme form for kammeratskab oplever han i Hjemmeværnet, som han har været med i siden 1984.

En anden, som der bestemt også er brug for til Folkemødet, er Bernt Jensen. Han er gruppeleder for Bornholms Frivillige Samaritter, og det er altså dem, man kan gå til, hvis man har forvredet anklen eller har fået solstik.

- Jeg kan godt lide at gøre den forskel. Hvis man kan hjælpe folk, der er kommet til skade, videre i systemet. Det, synes jeg, er fantastisk, siger Bernt Jensen.

Bernt Jensen bruger mellem 400 og 600 timer om året på det frivillige arbejde. Samaritterne køber selv plaster, kanyler og vand og har indrettet campingvogne, som kan bruges til at behandle de tilskadekomne i.

Her kan du få et småkig ind i samaritternes campingvogn, som de bruger til at behandle blandt andet Folkemøde-gæsterne i.

De lokale sportsklubber er også repræsenteret til Folkemødet. Tejn IF tager en tørn for at bakke op om Folkemødet, men især for at skrabe lidt penge hjem til foreningen.

Lene Møller er bestyrelsesmedlem i Tejn IF. Hun har været engageret i foreningen gennem hele livet og bruger mindst ti timer om ugen på det frivillige arbejde. Ofte bliver hun spurgt, hvad der dog motiverer hende, når hun ingen løn får for arbejdet. Her falder svaret prompte:

- Det er glæden ved at være sammen med andre mennesker og at kunne give noget til andre mennesker. At deltage i noget større. Man kan ikke sætte en pris på det.

Folkemødet 2017 åbner torsdag 15. juni.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.