Tema Folkemødet 2017

Politiet skruer op for indsatsen til Folkemødet: Sikkerheden har aldrig været højere

Politiet mangedobler deres indsats på Folkemødet i forhold til tidligere.

Der er blandt andet blevet opsat flere betonblokke på indfaldsvejene til Allinge for at sikre Folkemødet. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Der er aldrig blevet brugt så mange ressourcer på sikkerheden på Folkemødet på Bornholm, som der bliver gjort i år.

De seneste uger har været plaget af triste overskrifter, når man har tjekket nyhederne. Især Storbritannien er den seneste tid blevet ramt af flere terrorangreb.

Men man skal ikke være nervøs, hvis man besøger Folkemødet, som begynder på torsdag, lyder budskabet fra Bornholms Politi.

- I mine øjne har vi gjort alt, hvad vi kunne for at gøre Folkemødet til et ligeså sikkert sted, som det har været siden 2011. Vi har selvfølgelig skruet op for ressourcerne, og det er for at imødegå lignende hændelser, som dem vi har set i England og Frankrig, siger Mikael Schollert, kommunikationsansvarlig hos Bornholms Politi.

Helt konkret har man blandt andet opsat flere betonblokke på indfaldsvejen til Allinge, hvor Folkemødet afholdes. Det er for at stoppe store køretøjer.

Samtidig oplyser politiet, at man tjekker de indrejsende både ved færgen og i lufthavnen. Derudover har man haft en efterretningsaktion i gang, som både har kigget på potentielle trulser uden for Bornholm, men også på øen.

- I 2011 kunne Bornholms Politi klare opgaven til Folkemødet alene kun med ganske få ekstra tilføre ressourcer. I dag trækker vi på alle landets politikredse og Rigspolitiets afdelinger - udover det samarbejder vi i forvejen havde med Beredsskabsstyrelsen. Vi har mangedoblet vores indsats, blandt andet som følge af angrebene i Europa.

Tidligere PET-chef maner til ro

Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operative chef hos PET, vurderer også, at det er god grund til at føle sig tryg til Folkemødet.

- Sikkerhedsforanstaltningerne har aldrig nogensinde været større, end de er til det Folkemøde, der bliver afholdt i år. Der er god grund til det, men der er samtidig også god grund til at føle sig tryg i den forbindelse.

Hans Jørgen Bonnichsen fortæller, at det samtidig er nemmere at sikre arrangementet på Bornholm, fordi der netop er tale om en ø, end det ville have været at sikre eksempelvis København.

Også PET følger udviklingen, men har ikke villet kommentere sagen nærmere:

- PET følger løbende udviklingen i trusselsbilledet, herunder om situationen i Danmark påvirkes af de hændelser, der sker i udlandet. Det gælder også de seneste hændelser i Manchester og London, lyder det i en mail fra PET, som fortsætter:

- Vurderingen af udviklingen i trusselsbilledet er med til at danne baggrund for sikkerhedsanbefalinger til politikredsene. PET samarbejder løbende med Bornholms Politi om sikkerhedshåndteringen ved Folkemødet 2017.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.