Politimangel på Bornholm: Nu skal de ældre borgere rekrutteres

Mangel på betjente får Bornholms Politi til at søge blandt øens ældre borgere.

Politigården på Zahrtmannsvej i Rønne (Foto: DR Bornholm © DR Bornholm)

Der mangler politibetjente på Bornholm, for det kan være svært at lokke unge betjente til øen. Det får nu Bornholms Politi til at opfordre "modne" bornholmere til at søge ind til politiet.

Det beskriver det lokale politi i et opslag, hvor det inviterer interesserede til jobinformationsmøde i aften.

Og det er ikke kun på Bornholm, at det er svært at rekruttere nok betjente. Det er et generelt problem i hele landet, og det gør det altså endnu sværere at få politifolk til Bornholm. Sådan lyder det fra Bornholms Politis tillidsmand Michael Per Mortensen:

- Det er et klart problem, at vi i årevis ikke har kunnet rekrutteret nok betjente, og lige nu rammer det hårdt på Bornholm. Når situationen også er presset i resten af landets politikredse, så kan vi ikke få den samme assistance udefra, som vi plejer, siger han, og tilføjer:

- Det er svært at gøre op, hvor mange folk vi præcis mangler, men jeg vil vurdere det til omkring en 10-15 stykker.

Må arbejde på fridage

Det har konsekvenser for de betjente, der skal løbe ekstra stærkt, fortæller den lokale tillidsmand:

- Vi har simpelthen for få folk til at dække de almindelige vagter i beredskabet. Det betyder, at man presser vores kollegaer væsentligt mere, end hvad godt er, siger han.

- Der er ikke mulighed for at afvikle det afspadsering, man får opsparet, og det belaster selvfølgelig folk i det daglige familieliv, når de får ændret vagter med kort varsel eller bliver nødt til at træde til på en fridag.

Michael Per Mortensen peger også på den demografiske sammensætning i politiet som et problem, hvor en stor andel af landets betjente nærmer sig pensionsalderen, mens der ikke følger nok nyuddannede med.

Kan sagtens søge som 50-årig

I aften vil Bornholms Politi forsøge at komme politimanglen til livs, når der holdes informationsmøde på politigården i Rønne klokken 19.

Det sker for at nå ud til det lidt mere modne publikum. Det er noget, man allerede gør i flere andre politikredse, men ifølge uddannelseskoordinator hos Bornholms Politi Søren Nexø giver det ekstra meget mening på Bornholm.

- Det er særligt aktuelt for os, da vi har svært ved at få fat på de yngre. Derfor vil vi gøre opmærksom på, at selvom man er fyldt 50 kan man sagtens søge hos os, hvis man opfylder kravene, siger Søren Nexø fra Bornholms Politi.

Uddannelseskoordinatoren tilføjer, at ansøgere fra Bornholm først skal læse den to-årige basisuddannelse på Politiskolen i Brøndby, men derefter vil der være jobgaranti på Politigården i Rønne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.