Psykiatriske patienter sover på madrasser på gulvet

Alle psykiatriske afdelinger i Region Hovedstaden kæmper med overbelægning. Det er værst på Bornholm.

Allerede i morgen vil socialdemokraten Leila Lindén (S) tage overbelægningen på Psykiatrisk Center Bornholm op i Regionsrådets Sundhedsudvalg. (Foto: Mette Brochorst © DR Bornholm)

Flere patienter på Psykiatrisk Center Bornholm har været nødt til at tage til takke med en madras på gulvet.

De seneste tre måneder har der været konstant overbelægning på Psykiatrisk Center, og selv om de ansatte har forsøgt at være kreative, har det været nødvendigt at opgive princippet med enestuer og lægge ekstra madrasser ind på gulvene.

Det er ikke holdbart.

Det er både formand for Psykiatriudvalget i Region Hovedstaden Karsten Skawbo-Jensen (K) og Leila Lindén (S) fra Sundhedsudvalget enige om.

Et generelt problem

- Det er et generelt problem med overbelægning på de psykiatriske afdelinger i Region Hovedstaden, og selv om vi har oprustet den ambulante behandling, skal der også være sengepladser til dem, der har brug for det, siger Karsten Skawbo-Jensen.

Han mener, at Bornholms problem betyder, at antallet af sengepladser skal tages op ved næste budgetforhandling igen.

Det samme mener Leila Lindén.

- I den øvrige region er der mulighed for at høre, om der er plads på en anden psykiatrisk afdeling. Den mulighed er der ikke på Bornholm, så det her skal løses, siger Leila Lindén.

Hun vil tage sagen op udenfor dagsordenen allerede i morgen, hvor Sundhedsudvalget holder møde.

Overbelægning:

  • Psykiatrisk Center Bornholm har 17 sengepladser.
  • Psykiatrisk Center forsøger at skaffe plads ved at lade patienter, der er langt henne i behandlingsforløbet, overnatte hjemme, ved at inddrage samtalerum uden badeværelse og ved at lægge ekstra madrasser ind på sengestuer, der ellers kun er beregnet til én patient.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.