Regeringen vil give skattebonus til overnattende ø-pendlere

Et fradrag til øboere skal gøre det billigere at arbejde på fastlandet.

Fradraget vil ligge på 214 kroner oveni de fradrag, man som pendler på forhånd er berettiget til at få, hvis man skal overnatte på fastlandet i forbindelse med sit arbejde. (Foto: Jais Nørgaard © DR)

Hvis du er pendler og er bosat på en af landets øer, venter der dig en glædelig overraskelse, når regeringen præsenterer deres finanslovsudspil i morgen.

Her vil den nemlig foreslå en ny skattebonus til de øboere, der arbejder på fastlandet og i den forbindelse overnatter derpå.

Det fortæller Peter Juel-Jensen (V), formand for udvalget for landdistrikter og øer, som ser store muligheder i fradraget.

- Det vil være med til at sikre, at det er nemmere at flytte sig efter arbejde, men forhåbentlig også at tiltrække arbejdskraft, siger han.

214 kroner for en overnatning

Ø-fradraget vil betyde, at hvis man som øboer skal arbejde i eksempelvis København og bliver nødt til at overnatte, skal man kunne få fradrag på 214 kroner oveni de fradrag, man som pendler på forhånd er berettiget til at få.

- Med det nye fradrag bliver det sådan, at hvis det bliver nødvendigt at overnatte på fastland, kan man som pendler komme økonomisk helskindet ud af det, fortæller Peter Juel-Jensen (V).

Lea Wermelin (S), medlem af udvalget for landdistrikter og øer, ser også positivt på forslaget:

- Jeg synes, det lyder som en rigtig god løsning, at man i hvert fald kommer noget af vejen for at gøre det lidt lettere at pendle til og fra Bornholm og de andre øer, siger hun.

Hun vil dog først juble, når hun ser, hvordan regeringen finder penge til forslaget.

Stadig et stykke vej endnu

Ifølge Peter Juel-Jensen (V) er det især Bornholms Passagerforening, der har presset på i forhold til at få ø-fradraget med på finanslovforslaget.

Ann Hartl, formand for Bornholms Passagerforening, er da også tilfreds med regeringens forslag.

- Vi er rigtig glade for, at det, vi har arbejdet for i rigtig mange år, bliver en realitet, siger hun om forslaget.

Hun mener dog, der er et stykke vej endnu, før bornholmerne kan være trafikalt ligestillet med andre forstadskommuner i Hovedstadsområdet.

- Udgifterne bliver stadig ikke opvejet i høj nok grad til, at man kan sige, at vi har opnået vores mål. Så vi fortsætter med at arbejde for trafikal ligestilling, siger hun.

Med øer menes der alle de øer, der ikke er forbundet til fastlandet med en bro.

Facebook
Twitter