Rejseplanen vil sælge billetter til busserne

Bornholm bliver forsøgsområde for Rejseplanens betalings-app. Andre forsøg sker igang i Nordjylland.

Rejseplanen kan blive et alternativ til Rejsekortet.

Rejseplanen vil sælge billetter.

Til november bliver det muligt at købe busbilletter på rejseplanlægnings-app'en Rejseplanen - i hvert fald hvis du tager bussen på Bornholm.

For Bornholms busselskab BAT har måtte finde andre alternativer til det blåhvide Rejsekortet, som har vist sig at være alt for dyrt at indføre på øen.

App'en bruger kendte løsninger

BAT's direktør Lars Bjørn Høybye mener, at løsningen har sine fordele i forhold til Rejsekortet, da passagerne er vant til at bruge rejseplans-app'en og Mobilepay, som Rejseplanen bruger som betalingsløsning.

- Vi får jo tidsbesparelsen i busserne, vi får også mindre håndtering af kontanter, og passagererne kan købe billetter, når de vil. Det er en 100 procents selvbetjeningsløsning.

Kan komme til at dække hele Danmark

Direktør for Rejseplanen, Christina Hvid, vil ikke udelukke, at resten af landets buspassagerere også får mulighed for både at planlægge og købe deres rejse via app'en:

- Hvis det nu viser sig at være godt, det vi laver på Bornholn, så kunne det da godt være, at de andre trafikselskaber i Danmark synes, det er en god idé.

Foruden billetter vil passagerne også få mulighed for at købe både periodekort og klippekort via rejseplanlægnings-app'en.

Efter sommeren søsætter Rejseplanen sammen med Nordjyllands Trafikselskab et andet pilotprojekt, hvor både taxaer og kørselstjenesten GoMore bliver en fast bestanddel af Rejseplanens app.

Det vil betyde, at brugerne kan bruge både offentlige og private transportformer, når de skal planlægge deres rejse via Rejseplanen.