S-borgmester: Voldsomt at skulle vente tre år på familiesammenføring

Borgmester på Bornholm er ikke på linje med Socialdemokraternes ledelse i asylpolitikken.

Winni Grosbøll (S) er langt fra enig med partitoppen i stramningerne på asylområdet. (Foto: Torsten Raagaard)

Borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll melder sig nu i koret af socialdemokrater, der er utilfredse med de omdiskuterede asylstramninger, som partiet var med til at stemme igennem tirsdag.

- Jeg har det personligt meget svært med stramningerne af familiesammenføringer. Det er voldsomt, at man skal vente tre år på at blive sammenført med sin familie, siger Winni Grosbøll.

Så sent som i sidste uge var Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, på besøg på øen. Også her blev partilinjen på asylområdet diskuteret.

Særligt den omdiskuterede smykkelov, hvor asylansøgere bliver frataget smykker og andre værdier, tager Winni Grosbøll afstand til.

- Det er unødvendigt at rippe folk for deres værdier, når de kommer til landet, siger hun.

Borgmesteren mener, at man i stedet bør vente til, at den enkelte asylansøger opnår flygtningestatus, og derefter modregne eventuelle værdier i den ydelse, som flygtningen modtager.

- Man kunne lave et system lignende det for kontanthjælpsmodtagere. Men at gøre det, når folk står og banker på vores dør. Det har jeg det svært med, siger Winni Grosbøll.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.