Særordning skal hjælpe Bornholms Hospital med Sundhedsplatformen

Bornholms Hospital håber, at forsøgsordning med tiden kan blive udbredt til hele regionen.

En forsøgsordning på Bornholms Hospital skal være med til at kurere Sundhedsplatformens værste børnesygdomme. (Foto: Johannes Kaas Fallesen)

Det nye it-system for landets hospitaler, Sundhedsplatformen, har fået meget kritik, og nu forsøger Bornholms Hospital at gøre platformen mere medgørlig for de ansatte.

I sidste uge havde hospitalet inviteret en række it-eksperter fra Danmarks Tekniske Universitet og Region Hovedstaden forbi.

- Vi har lavet en særlig indsats, som vi kalder BornholmerCare, siger hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen og fortsætter:

- Nu har vi tre måneders erfaring med Sundhedsplatformen, og så ville vi gerne give medarbejderne mulighed for at dele deres erfaringer og få afhjulpet hverdagsproblemerne, siger han.

Helt konkret har det betydet, at eksperterne stod til rådighed for personalet i løbet af sidste uge og kunne træde til, når problemerne med Sundhedsplatformen meldte sig.

Tiltaget har været positivt for Bornholms Hospital, siger Niels Reichstein Larsen. Det betyder dog ikke, at alle problemer så er løst.

- Det er stadig lidt tungt for os, når det kommer til det fælles medicinkort, og når patienterne skal udskrives administrativt. Det tager længere tid, og det forsøger vi hele tiden at blive bedre til, siger hospitalsdirektøren.

BornholmerCare er en særordning for Bornholms Hospital og kører som forsøgsordning, inden den muligvis bliver udrullet til de øvrige hospitaler i Region Hovedstaden.

Niels Reichstein Larsen håber at kunne afholde endnu en evalueringsuge om Sundhedsplatformen i løbet af efteråret.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.