Skambidt af hund - offeret møder stadig hunden

Bente Forsberg Larsen fra Allinge får varigt mén, men Bornholms Politi mener ikke, at hunden skal aflives.

Bente Forsberg Larsen fra Allinge mener ikke, at hundeloven er god nok, når en hund kan skambide et menneske, og ejeren efterfølgende kan beholde hunden og blot give den mundkurv på. (Foto: Antixstar © Stock.xchng)

Selv om Bente Forsberg Larsen fra Allinge på Bornholm resten af sit liv skal regne med at leve med kroniske smerter og nedsat funktion i sin ene arm efter et hundebid, mener Bornholms Politi ikke, at hunden, der satte sine tænder i hende, skal aflives.

Politiet har i stedet givet hundeejeren påbud om at give hunden mundkurv på og opføre et 180 cm højt hegn rundt om sin have.

Men det kan jo ikke passe, mener Bente Forsberg Larsen, der slet ikke forstår politiets afgørelse.

- Det viser, at hundeloven ikke er god nok, siger hun.

Ejeren kunne ikke holde hunden

Bente Forsberg Larsens voldsomme møde med hunden skete på gaden i Allinge i pinsen sidste år. Hun var ude at lufte sin datters hund, da hun mødte hunden og dens ejer.

Hun bad ejeren trække hunden til sig, fordi den i følge Bente Forsberg Larsen er kendt for at være bidsk.

- Men ejeren havde tilsyneladende besvær med at holde hunden, så jeg tog min datters hund op på armen. Den anden hund rev sig løs og sad pludselig i min arm, fortæller hun.

Der var tale om et dybt bid, der gik helt ind til knoglen. Siden den dag har Bente Forsberg Larsen haft smerter i armen, og lægerne har stillet hende i udsigt, at det aldrig stopper, ligesom hun heller ikke får sin fulde førlighed i armen tilbage.

Sidst i april skal hun på Rigshospitalet for at få fastlagt, hvor meget førlighed hun har tilbage i armen og dermed altså også méngraden af hundebiddet.

Politiets afgørelse skal prøves i retten

Bornholms Politi har med udgangspunkt i den gamle hundelov besluttet, at hunden ikke skal aflives efter biddet, selvom den udover Bente Forsberg Larsen også har bidt andre hunde. Politiet vurderer, at hunden gik efter den hund Bente Forsberg Larsen holdt i armene og ikke hende selv, og dermed er der ikke tale om et overfald ræsonnerer politiet.

Siden biddet har hunden haft den krævede mundkurv på, men hundeejeren har endnu ikke bygget det 180 cm høje hegn. Han ønsker først at få den del af afgørelsen prøvet ved retten.

Chefanklager Benthe Pedersen Lund fra Bornholms Politi ønsker ikke at kommentere politiets afgørelse, fordi sagen stadig kører.

Facebook
Twitter