Tema Folkemødet 2017

Slut med gratis sandwich og fadøl på Folkemødet

Kun politiske partier og store sponsorer må servere mad for gæsterne. Private og foreningen bag skal istedet sælge mad.

De politiske rævekager må stadig serveres på Folkemødet - men ellers skal vi have pungen op af lommen, hvis vi vil supplere føde til hjernen med føde til maven under den politiske festival. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Der vil blive serveret betydeligt færre sandwich, kaffe og fadøl ved arrangementerne på årets Folkemøde i juni.

Foreningen Folkemødet har overtaget ansvaret for den store demokratifestival i Allinge på det nordlige Bornholm, og det betyder kraftige ændringer, når det gælder servering.

Mange af de godt 2.000 arrangementer og events under det fire dage lange Folkemøde har hidtil lokket med mad og drikke, men fra i år er den mulighed forbeholdt de politiske partier og ca. 20 store sponsorer.

Folkemødet

Foreningen Folkemødet står i år for første gang bag arrangementet på Bornholm. Hidtil har Bornholms Regionskommune stået bag.

Folkemødet finder sted fra den 15. til den 18. juni og har de seneste år trukket ca. 100.000 mennesker til Nordbornholm i løbet af de fire dage.

Fra i år er det kun de politiske partier og guldsponsorer, der må servere mere end kaffe og bolsjer til deres arrangementer ved Folkemødet.

En guldsponsor betaler 175.000 kroner til Folkemødet. Sidste år gav det ca. 3 millioner kroner på Folkemødets konto.

- Det er ikke særligt folkeligt, at man defacto reducerer folkets møde til et spørgsmål om, at dem, der betaler mest, også får mest succes med at få folk ind til arrangementerne, siger Venstres folketingsmedlem Jacob Engel-Schmidt.

Men den nye leder af Folkemødet, Mads Akselbo Holm, forsvarer reglerne.

- Det er en udfordring at få Folkemødet til at hænge sammen økonomisk. Foreningen Folkemødet skal selv tjene penge på at sælge mad og drikke, de lokale handlende skal have bedre mulighed for at sælge mad, og endelig vil vi også gerne tilgodese de organisationer, der faktisk gør det økonomisk muligt at afholde Folkemødet, siger han.

Mads Akselbo Holm vil også gerne sætte mere fokus på netop den politiske diskussion og demokratiet.

- Folkemødet bliver ikke mindre folkeligt af, at der er mindre gratis mad. Jeg håber, at folk kommer til Allinge for at deltage i en politisk dialog, hvor vi forsøger at skabe nye standarder for, hvordan vi skaber dialog og ny politik og ikke får gratis pølser og fadøl, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.