Statsadvokaten: Bornholmsk betjent skød mand i lovligt nødværge

Tillidsmand fra Bornholms Politi er glad for afgørelsen om, at en betjent skød i lovligt nødværge.

Sagen er blevet vurderet først af Den Uafhængige Politiklagemyndighed og nu Statsadvokaten. Her er politigården i Rønne. (Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen © dr)

Det var lovligt nødværge, da en politibetjent i december sidste år skød og dræbte en 48-årig mand i Sankt Mortensgade i Rønne.

Sådan lyder afgørelsen fra Statsadvokaten.

Politiet rykkede ud til adressen, fordi der var klaget over for høj musik. Den 48-årige mand angreb politibetjenten med en kniv - og derfor skød betjenten, lyder forklaringen.

Det er en afgørelse, som glæder Michael Mortensen, tillidsmand for betjentene på politigården i Rønne.

- Det er selvfølgelig en stor lettelse for betjenten, men også for alle andre på stationen. Det er klart, at det her en frygtelig kedelig sag, og sagsbehandlingstiden har været forfærdelig lang, siger Michael Mortensen fra Bornholms Politi.

Sagen blev først vurderet først af Den uafhængige Politiklagemyndighed, som kom frem til, at der var tale om lovligt nødværge. Og i går kom afgørelsen så fra Statsadvokaten, som altså er enig med Den uafhængige Politiklagemyndighed, og derfor bliver der ikke rejst straffesag mod betjenten.

Afgørelsen fra statsadvokaten vil ikke betyde ændringer i procedurer hos politiet.

- Der har netop ikke været kritik af hverken betjenten eller nogen andre i sagen. Sådan en hændelse giver altid stof til eftertanke. Det er der ingen tvivl om. Der er ingen, der ønsker at de skal stå i den situation, som betjenten har stået i, siger Michael Mortensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.