Store virksomheder kommer til Folkemøde

Vestas, IBM og Microsoft bruger især lejligheden til at deltage i politiske debatter og netværk.

Politikere og organisationer får i stigende grad selskab af store virksomheder, der gerne vil give deres bidrag til de store debatter. (Foto: Lis Eilsøe © dr)

Vestas er der. Microsoft og IBM er der. ISS Danmark er der.

Flere og flere store virksomheder er med, når der er Folkemøde på Bornholm. Der er så stor brandingværdi i at deltage i debatter og netværksarrangementer, at cheferne prioriterer at være til stede.

- Vi bruger både meget tid og mange penge på at deltage i Folkemødet. Det er vigtigt for os at være med i de diskussioner, der berører vores område, siger vicedirektør for marketing i vindmøllekoncernen Vestas, Morten Dyrholm.

Samme melding kommer fra it-virksomheden IBM.

- Vi får italesat vigtige emner. Vi får en dialog. Vi netværker, vi får feedback, og vi kommer hjem med nye ideer. Det er en kende fluffy og kan ikke gøres op i kroner og ører, men det er vigtigt for os, siger kommunikationschef i IBM, Benedicte Strøm.

Leder af Folkemødet Jette Lykke er ikke bange for, at det stigende antal virksomheder skal trække Folkemødet hen imod at blive en festival for handelsaftaler og habitjakker.

- Private virksomheder må ikke have egen stand og heller ikke stå for et arrangement alene, siger hun.

Her er IBM måske et godt eksempel. På årets Folkemøde skal IBM blandt andet deltage i debatter om kunstig intelligens, cyberkriminalitet og trafik.

  • Folkemødet i Allinge på det nordlige Bornholm finder sted fra den 16. til den 19. juni.

  • Det er sjette gang, det finder sted.

  • Der er planlagt næsten 3.000 debatter, arrangementer og events på de fire dage, Folkemødet varer.

  • Sidste år var sammenlagt 100.000 mennesker i Allinge under Folkemødet.

Facebook
Twitter