Supermarkedskæde i nyt forsøg: Nu kan du tage plastikposer fra andre kunder

Bornholm er centrum for et nyt forsøg, der skal få os til at bruge færre plastikposer.

Det er denne stander, som er omdrejningspunktet for forsøget. (Foto: Lis Eilsøe © dr)

Et nyt forsøg på Bornholm skal vise, om forbrugerne er villige til at genbruge andre kunders aflagte plastikposer.

Supermarkedskæden Netto har forsynet sine fem butikker på øen med standere, hvor kunderne enten kan lægge deres overskudsposer eller tage en pose, hvis de er kommet i byen uden at have net med.

Michael Løve, Nettos CEO har brugt Folkemødet på Bornholm til at søsætte et nyt forsøg, der skal få os til at købe færre plastikposer til vores indkøb.

- Alle er enige om, at vi skal være bedre til at genbruge plastik. Nu afprøver vi så, om vores kunder vil bruge en pose, som andre har hentet varer hjem i tidligere, siger Nettos direktør, Michael Løve.

Om posen er købt i Netto eller ej er uden betydning.

Michael Løve tør ikke spå om forsøgets udfald, men han er ikke tvivl om, at forbrugerne har en klar forventning om, at butikkerne gør noget ved de store mængder emballage, vi bruger lige nu.

Michael Løve satser således på, at dagligvarebutikkerne i Salling Group, som Netto er en del af, i 2023 kun vil bruge plastikemballage, som enten er genbrug eller som kan genbruges.

Vi har snakket med fire personer på dagens tur i Netto for at høre, hvad de tænker om ordningen:

  • Bader Karim el Absawi fra Køge synes, det er en fed idé, at man kan tage en genbrugspose. Han håber, at systemet også kommer til Køge.
  • Susie Nielsen fra Frederiksværk kunne ikke finde på at tage en genbrugspose: - Jeg ville ikke turde bruge den til mad, for jeg ved ikke, hvad der har været i den.
  • Helle Birk og Anna Noltesmejer fra Bornholm vil ikke have noget imod at dele poser med andre: Man kan jo bare venden vrangen ud på den, hvis man er i tvivl om, hvorvidt den er ren.
1 / 3

Netto bruger Bornholm som forsøgslaboratorium, og går forsøget godt, bliver det udbredt til resten af landet. Tidligere på måneden er udvalgte steder på Fyn også blevet en del af forsøgsordningen ifølge retailnews.dk.

I disse dage kan de mange folkemødedeltagere afprøve ordningen, hvor netop miljøet er en af de helt store samtalemner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter