Svært at lægge låg på stridigheder på Christiansø

Beboerne på Ertholmene har sagt nej til at deltage i det råd, der skulle genoprette tilliden til administratoren.

Striden mellem beboerne på Christiansø og Frederiksø på den ene side og administratoren på den anden er for alvor gået i hårdknude. (Foto: Rasmus Kahlen © DR Bornholm)

Et forsøg på at skabe ro mellem de 90 beboere og administratoren på Christiansø er foreløbig slået fejl.

Beboerforeningen Christiansø har nemlig takket nej til at deltage i det Kontakt- og Udviklingsråd, der ellers skulle løse den fastlåste situation på Danmarks østligste øer.

Beboerne på Christiansø nedlagde det officielle Ø-rådet i maj sidste år, fordi rådet og beboerne er kommet så meget på kant med den nuværende administrator, Orla Johannsen, at de ikke længere vil samarbejde med ham.

De stoler ikke længere på ham og vil af med ham.

Det nye Kontakt- og Udviklingsråd skulle genoprette samarbejdet og tilliden, men beboerne vil altså ikke være med.

- Der er alt for mange åbne sår, så det er utænkeligt, at vi kan genskabe tilliden mellem beboerne og administratoren, siger næstformand i Beboerforeningen Christiansø, Marie Magni.

Administrator Orla Johannsen er stadig klar til at gøre et forsøg på at genoprette samarbejdet - og han har ikke tænkt sig at forlade sin stilling, så længe Forsvarsministeriet har tillid til ham.

Formanden for Venstre på Bornholm, Vibeke Møller Jensen, var udset til at være kvinden, der skulle sidde for bordenden i det nye kontaktråd. Hun tror på muligheden for at genskabe freden på Christiansø, og derfor er hun også ærgerlig over, at beboerne ikke vil være med.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.