Svært at spare sig til mindre sygefravær

Bornholms Regionskommune griber det bagvendt an, når budget 2015 kalkulerer med mindre sygefravær.

Man kan ikke undgå at folk melder sig syge. Men erfaringer fra Bornholms Hospital viser, at hvis man satser på trivsel og samarbejde, så falder sygefraværet. (© Colourbox)

Det er en meget svær opgave, når kommunalpolitikerne på Bornholm i budgettet for 2015 har sat sig som mål, at kommunen kan spare 5 millioner kroner i løbet af næste år på lavere sygefravær.

Det mener seniorforsker i sygefravær ved MarselisborgCentret i Aarhus Merete Labriola.

 - Det er urealistisk at gøre det på så kort tid, hvis man ikke bare vil fyre alle der er lidt sårbare og har meget sygefravær, siger hun.

Det tager tid

- Til gengæld, hvis man vil bruge en gulerodsmetode og sige; Vi vil gøre det så godt som muligt og have de bedste arbejdspladser, med den største trivsel på længere sigt, så kan dette her være et startskud, siger hun.

Merete Labriola understreger, at det tager lang tid at ændre kulturen omkring sygefravær på en arbejdsplads.

Og faktisk behøver de bornholmske kommunalpolitikere ikke lede ret længe for at finde et godt eksempel at kigge på.

Merete Labriola henviser til, at Bornholms Hospital har arbejdet med trivsel på arbejdspladsen i flere år og på den måde har fået sygefraværet til at falde.

Kommune kan kigge tværs over gaden

- Bornholms Hospital har haft det på dagsordnen rigtig længe. Når jeg er ude og holde foredrag om sygefravær trækker jeg altid Bornholms Hospital ind som et eksempel på, hvordan man over tid kan arbejde med sygefravær over tid, så det bliver rykket fra at være den enkeltes problem at de er sygemeldte, til at det bliver "vores", altså virksomhedens, problem, siger Merete Labriola.

Konkret har hospitalet tilbud om motion og sund mad i kantinen, men har også arbejdet med anerkendende kommunikation, hvor man arbejder med, hvordan man taler til og med hinanden på en arbejdsplads.

Og sundhedskonsulent på Bornholms Hospital Ole Nisbeth er enig med Merete Labriola:

 - Det er den omvendte vej at gå, når kommunalpolitikerne har besluttet, at kommunen skal spare 5 millioner kroner på lavere sygefravær til næste år. Først skaber man et bedre arbejdsmiljø og så høster man frugterne af det, siger Ole Nisbeth.

Fattigdom er ingen undskyldning

Det er ingen undskyldning, at kommunenkassen er trængt og kommunalbestyrelsen skal finde omkring 60 millioner i besparelser på næste års budget - nærmest tværtimod, mener Ole Nisbeth:

- Hvis man er en fattig kommune, så er det bare at investere i glade medarbejdere med det samme, for der er så stor sandsynlighed for at det kommer positivt tilbage.

Facebook
Twitter